Pričat će se o onom što je tokom gola radio Pep Guardiola: Šta li se dešava s ovim čovjekom?
Menadžer Manchester Cityja bez trunke emocija

Ni da se makne

Pričat će se o onom što je tokom gola radio Pep Guardiola: Šta li se dešava s ovim čovjekom?

Midhat Šljivak

Manchester City lagano odrađuje posao u FA Kupu protiv Huddersfielda, ali ono što se desilo s Pepom Guardiolom pored terena nešto je zaista nevjerovatno. Dok je čitav Etihad slavio gol Phila Fodena, Španac se nije ni pomakao.

Pep Guardiola gotovo da nema čemu više da se raduje u Manchester Cityju. Trofeje je pokupio u prethodnim godinama i zbog toga nije nikakvo čudo što ponekad nema apsolutno nikakve emocije za ono što se dešava na terenu.

Interesantna scena dešavala se danas tokom meča FA Kupa između Građana i Huddersfielda. Pep Guardiola je napravio izraz lica koji će se zauvijek pamtiti.

Huddersfield je odolijevao napadima engleskog šampiona sve do 33. minute kada je Etihad ustao na noge. Phil Foden je pogodio za 1:0 na asistenciju Juliana Alvareza.

Oglasi

Kompletan stadion je skočio da slavi pogodak Fodena. Svi, osim Pepa Guardiole. Španski stručnjak ostao je mrtav-hladan i nije pokazivao nikakve emocije.

Njemu je utakmica protiv Huddersfielda očigledno samo puko odrađivanje posla, odnosno jedan dodatni dan u kancelariji i zbog toga nema previše želje za slavljem u ovakvim trenucima.

Pep Guardiola bez ikakvih emocija

Četiri minute kasnije Julian Alvarez je povećao prednost na 2:0 i završio je posao u ovom meču.

Alvarez i Foden fenomenalan tandem

Julian Alvarez i Phil Foden igraju fenomenalan fudbal ove sezone. Definitivno su duo koji se odlično razumije na terenu.

Foden je u dosadašnjem dijelu sezone u 30 odigranih utakmica postigao 10 pogodaka i upisao je osam asistencija.

S druge strane Julian Alvarez je u 29. meču ove sezone postigao svoj 13. pogodak, a ima i devet asistencija.

Oba fudbalera su u sjajnoj formi. Ako ovako nastave ni Erling Haaland neće biti previše potreban u ostatku sezone.

Top Komentari

Aspirator
Hallooooooo huddersfield je a ne Real Madrid…. Sta je trebao? Da skače kao majmun i raduje se očekivanom ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti