Gattuso tri dana čekao Guardiolino auto, kad se pojavio loše se proveo: "Ne tražim ja ni od koga..."

Italijan ispričao do sada nepoznate detalje

Gattuso tri dana čekao Guardiolino auto, kad se pojavio loše se proveo: "Ne tražim ja ni od koga..."

Admin Čaušević

Gennaro Gattuso nije ni blizu uspješan trener kao što je to slučaj sa Pepom Guardiolom, ali Italijan ne odustaje. Kada god dobije poziv prihvati ga jer želi da postigne nešto u svojoj trenerskoj karijeri, kao što je to bio slučaj u njegovim igračim danima.

Većina ljubitelja fudbala će se složiti s činjenicom da je "revolucionar" Pep Guardiola najbolji trener u historiji fudbala. Iz godine u godinu bilježi sjajne rezultate i još uvijek se nema namjeru zaustaviti.

Dok je bio trener Bayerna španski stručnjak je imao jednu neugodnost i to sa Gennarom Gattusom, poznatim ratobornim Italijanom.

Čuveni veznjak Milana je otkrio kako je jedne prilike tri dana čekao Guardiolu ispred kampa jer nije želio da traži usluge i preko štele posmatra treninge Španca.

"Što se tiče Guardiole, čekao sam ispred Bayernova trening centra tri dana, nadajući se da ću vidjeti Guardiolin auto", kazao je Gatusso za L'Equipe te dodao:

Oglasi

"Nisam nikad od nikoga ništa tražio, jer ne volim tražiti usluge. Prepoznao me kad nam su se konačno putevi ukrstili, ali to je bilo tek dva dana kasnije.

"Gigi (Riccio, Gattusov pomoćnik) i ja smo se jako loše proveli", otkrio je Italijan očigledno mislivši na to da ga je Guardiola kritikovao što mu se nije javio putem telefona i slično.

Mnogi fudbalski stručnjaci imaju uglavnom riječi hvale za Guardiolu pa i nije čudo zašto njegovi rivali iz igračkih dana žele da nauče nešto od njega.

Španac već skoro deceniju i pola iz sezone u sezonu smišlja nove ideje i taktičke zamisli, ima unikatan način vođenja timova i zbog toga ga je zaista nemoguće kopirati.

Oglasi

Ancelotti i Lippi veliki šampioni

Osvajač Svjetskog prvenstva s Italijanima 2006. godine je govorio i o trenerima iz svojih igračkih dana.

"Naravno, pokupio sam neke stvari od trenera koje sam imao u prošlosti. Carlo Ancelotti je svestran. Uspijeva svima ući u glavu, što je nevjerovatan dar.

"Marcello Lippi ti nije dopustio da se izvučeš s ničim, plašio te i morao si se ponašati kako treba ili ne bi bio u njegovom timu. Dvije potpuno različite metodologije, dva pobjednika."

"Imao sam Waltera Smitha, kad mi je bilo 17 godina, nevjerovatno ljubaznog i pristojnog trenera, ali kad bi mu se mozak uključio, mogao bi postati najgori kriminalac u Glasgowu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio je to i Alberto Zaccheronija, koji je bio taktičko čudovište koje je objašnjavalo svaki detalj igre, ali kojem je možda nedostajalo nešto dodatno za prijenos motivacije."

Gattuso je do sada promijenio veliki broj klubova kao trener. Radio je u Milanu, Napoliju, Valenciji, a sada sjedi na klupi Marseillea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi