Brzo je u zaborav palo ono što je Pep Guardiola napravio pored terena - Izveo je scenu za pamćenje
(AP Photo/Dave Thompson)

Reakcija na primljeni gol

Brzo je u zaborav palo ono što je Pep Guardiola napravio pored terena - Izveo je scenu za pamćenje

Midhat Šljivak

Manchester City je u 90. minuti derbija s Tottenhamom ostao bez pobjede (3:3), a Pep Guardiola je na nestvaran način proživio sve što se dešavalo u tim trenucima na terenu. Španac se bacio pored terena u nevjerici zbog primljenog gola.

Spektakularan meč odigrali su jučer Manchester City i Tottenham. Završilo je 3:3, a Građani su pobjedu ispustili u 90. minuti meča kada je Dejan Kuluševski zabio za poravnanje.

U tim trenucima se pored terena dešavao spektakl. Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola bio je glavna zvijezda i ovo je prošlo neopaženo zbog kontroverznih dešavanja u sudijskoj nadoknadi.

Kada je njegov tim primio treći gol, Guardiola je se od muke bacio na teren. Nije mogao vjerovati u ono što se dogodilo i bio je potpuno šokiran što je njegov tim napravio još jedan kiks.

Oglasi

Ovo je mnoge podsjetilo na ono što je pored linije 2016. godine radio nekadašnji menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal.

Sve je ovo palo u drugi plan nakon kontroverzne odluke Simona Hoppera da prekine akciju u kojoj je Jack Grealish krenuo sam na gol. Igrači i stručni štab su poludjeli na ovu odluku, posebno Erling Haaland koji se suočava s kaznom Fudbalske asocijacije zbog komentara.

Među Građanima su bijesni zbog svega što se desilo, a vidjet ćemo šta će FA odlučiti o sudiji, ali i o protestima Haalanda i ekipe.

Pep Guardiola prozvao četvrtog sudiju

Pep Guardiola je u izjavi nakon meča prozvao četvrtog sudiju Anthonyja Taylora. Vidljivo je bilo njegovo nezadovoljstvo.

"Vrhovni komandant Anthony Taylor zna sve u ovom poslu, ali mi nije rekao ništa", riječi su Pepa Guardiole na pitanje o prekidu akcije, a zatim je nastavio:

"Sljedeće pitanje. Neću biti kao Mikel Arteta i komentarisati. Kada vratite sliku vidjet ćete da je pustio akciju, pa je vratio kada je vidio da je lopta prošla", rekao je Pep Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je nakon 14 odigranih kola pao na treću poziciju Premiershipa. Građani su osvojili 30 bodova, a ispred su Liverpool s 31 i Arsenal s 33 boda.

Bez obzira na sve tim Pepa Guardiole još uvijek je najveći favorit za osvajanje titule prvaka, no konkurencija je ove godine veća nego ikad.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi