Pep novinarima objasnio kako je reagovao kada je saznao da je kupljen Haaland

Bio je to kratak razgovor

Pep novinarima objasnio kako je reagovao kada je saznao da je kupljen Haaland

Edmir Škorić

Jedan od najvećih transfera ovog ljeta bio je onaj Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmund u Manchester City.

Saga o transferu s Haalandom u glavnoj ulozi trajala je mjesecima. Norvežanin se povezivao s nekoliko nogometnih velikana poput Real Madrida i Bayern Minhena, da bi na kraju za 60 miliona eura potpisao za City.

Uoči utakmice protiv Borussije Dortmund u 2. kolu grupne faze Lige prvaka protiv Borussije Dortmund, Pepa Guardiola pitali su kako je reagovao na vijest o transferu Haalanda, koju mu je saopštio Txiki Begiristain.

Novinari su svakako očekivali dužu izjavu u kojoj bi Španac otkrio koliko je zadovoljan što je napadač stigao na Etihad, ali Guardiola se samo nasmijao i odgovorio vrlo kratko.

"Dvije sekunde sam razgovarao s Txikijem Begiristainom. Samo sam rekao 'U redu, dobro'", odgovorio je Guardiola na pitanje novinara.

Oglasi

Haaland je u velikom stilu započeo svoju avanturu u novom klubu. Do sada je odigrao osam utakmica u kojima je postigao čak 12 golova i upisao jednu asistenciju.

Uz to, Norvežanin ruši nove rekorde Premier lige. Ipak, Guardiola smatra da Haaland još nije u najboljoj formi.

"Mlad je i gladan igre. Može se još razviti. Kad se uskladi s ostatkom ekipe, postat će bolji igrač", poručio je Pep pred sutrašnji duel s Borussijom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City je trenutno drugi u Premier ligi sa 14 bodova. U sljedećem kolu će se susresti s Wolverhamptonom. Susret je na rasporedu u subotu u 13.30 sati.

Prethodno će momčad Pepa Guardiole odmjeriti snage s Borussijom Dortmund u Ligi prvaka. Ovaj okršaj igra se u srijedu u 21:00. City je u prvom kolu slavio uvjerljivo u gostima kod Seville s 4:0, dok je Borussia bila sigurna kod kuće protiv Kopenhagena.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kako je reagovao kad je saznao da su kupljene sudije?
1 4
user1579409590
Prošle sezone Everton vs. City umjesto 1:1 ono na kraju 1:0 za City i kako nisu kupljeni..još koliko su gledali u VAR Sobi za onaj Penal što nije dosuđen Evertona..ma Cirkus i Sramota..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi