Guardioline riječi o Realu mnogi će pogrešno protumačiti: "Šta god da kažem..."
Pep Guardiola izuzetno poštuje Real Madrid (Foto: EPA)

Pep se uzalud trudi

Guardioline riječi o Realu mnogi će pogrešno protumačiti: "Šta god da kažem..."

Midhat Šljivak

Manchester City sutra na Etihadu čeka Real Madrid u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka. Prvi meč u Madridu okončan je remijem (3:3), a favorit pred revanš je aktuelni prvak Evrope čiji menadžer Pep Guardiola itekako hvali velikog rivala.

Rivalstvo Pepa Guardiole s Real Madridom traje već decenijama. Španac je kao dijete Barcelone, a kasnije i trener, vodio brojne ratove s Kraljevima, a sada mu slijedi još jedan u četvrtfinalu Lige prvaka.

City u revanš ulazi kao favorit za prolaz. Ipak, Guardiola je maksimalno oprezan, te poprilično hvali kraljevski klub.

"Zaista smatram da su izuzetan tim. Ove godine, prošle, godinu prije toga...Real Madrid uvijek ima jako dobar tim", navodi Guardiola i dodaje:

"To je moje mišljenje, ali znam da mi ljudi ne vjeruju kada god kažem nešto lijepo o Realu. U Madridu će praviti šale i mislit će da se šalim, no nije to tako."

Oglasi

"Naravno, ovo je za mene posebna utakmica, ali to se ne računa. Računa se samo ono što ćemo napraviti sutra. Moramo se prilagoditi onom što nismo dobro radili na Bernabeu. Moramo pružiti malo bolju partiju. Razgovarat ću o tome s igračima", rekao je Pep.

Istakao je menadžer prvaka Evrope kako ne strahuje od Reala.

"Da li se plašim Real Madrida više od drugih klubova? Ne. Poštujem ih, ali se ne plašim", iskren je Guardiola.

Bernardo Silva: "Želimo biti kao Real Madrid"

Vezni fudbaler Građana Bernardo Silva tvrdi kako je cilj Manchester Cityja osvajanje tri uzastopna trofeja, kao što je to učinio Real Madrid.

Oglasi

"Želimo osvojiti Ligu prvaka drugi put u nizu. Samo je Real uspio tri puta u nizu osvojiti trofej. To je za nas velika motivacija", istakao je Silva i hvali sutrašnjeg rivala.

"Jači su nego prošle godine. To je moj osjećaj nakon prve utakmice na Bernabeu".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ove sezone je drugačija utakmica u odnosu na prošlu. Imaju nove igrače, kao i mi. Mi imamo dosta samopouzdanja jer igramo kući, ali imamo veliko poštovanje prema Kraljevima ovog takmičenja", saopštio je Silva.

Meč na Etihadu sudit će poznati italijanski arbitar Daniele Orsato.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi