Zvijezda Maksimira ipak će u City! Florentino Perez procijenio da je 60 miliona eura previše

Real odustaje

Zvijezda Maksimira ipak će u City! Florentino Perez procijenio da je 60 miliona eura previše

Edmir Škorić

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez je ugledni poduzetnik i na vrhu je isključivo zbog toga što zna da povlači prave poteze u pravom trenutku. Osim u građevini, jednako je uspješan i u sportu, što dokazuju rezultati njegovog tima već dugi niz godina.

Perez je itekako pogađao sa transferima u posljednjih nekoliko godina. Počevši od Kroosa i Modrića, zatim u novije vrijeme Vinicius, Rodrygo, Lunin, Bellingham, a sada će to biti Endrick i Mbappe, no vjeruje se da postoje igrači koje je Perez stavio na vrh svoje liste za narednes sezone.

U prvom redu se spominje Florian Wirtz, talentovani 20-godišnji Nijemac iz Bayera Leverkusena, a smatralo se da je na istoj i druga zvijezda iz Bunedslige, Dani Olmo, no očito je od bivše zviejzde zagrebačkog Dinama već odustao. Njemu je, naime, previše bilo da plati 60 miliona eura za igrača koji je ponikao u Barceloni.

Olmo je odlučio da na ljeto napusti Leipzig i vjeruje se da će imati novi tim nakon što se završi Evropsko prvenstvo, a Real je bio samo jedan u nizu velikana koji su ga pratili. Španski reprezentativac ima otkupnu klauzulu od 60 milona eura i to se smatralo sasvim privlačnom cifrom, no Perezu se činilo prevelikom.

Odustajanje Pereza i Reala obradovalo je Engleze, prije svih Manchester City, pa se vjeruje da će nakon Joška Gvardiola i Matea Kovačića, treći bivši igrač Dinama završiti na Etihadu.

Oglasi

Pep Guardiola je dao odobrenje za transfer, budući da se radi o igraču koji se uklapa u njegovu šemu. I Tottenham silno želi Olma, javlja njemački Bild, ali teško je da Spursi mogu dobiti usluge takvog igrača ispred Cityja.

Real Madrid se u više navrata raspitivao o situaciji u kojoj se nalazi španski igrač, ali ipak, čini se da Dani Olmo odlazi kod Pepa Guardiole, dok će Real na čelu s Perezom za budućnost potražiti neka druga fudbalska imena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Englezi i Španci postali su veliki fudbalski rivali posljednjih sezona, a u ovoj vode bitku u četvrtinalu Lige prvaka. Real je u Madridu odigrao 3:3 sa Manchester Cityjem, a revanš se igra u srijedu od 21h na Etihadu, kada ćemo saznati polufinalistu prestižnog turnira.

City je aktuelni prvak Evrope, dok je Real rekorder sa čak 14 nastupa u ovom takmičenju. Vjeruje se da će, ko god prođe u polufinale, biti glavni konkurent za osvajanje turnira. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Interista
Kakav Olmo maksimalno vrijedi 20 miliona, precjenjen igrač, ima puno boljih za 60 milki, upravuje perez, Guardiola je budala i nikakav trener
1 3
Zenicanin
60 mil za Olma???
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi