Međusobno se hvalili, Guardiola ga htio u svoj tim, a onda je igrač od 100 miliona okrenuo ploču

Jasno kazao gdje se vidi u nastavku karijere

Međusobno se hvalili, Guardiola ga htio u svoj tim, a onda je igrač od 100 miliona okrenuo ploču

Eldar Ganibegović

Manchester City je jedan od timova koji mnogo ulaže i koji ima finanijsku moć da dovede bilo kojeg fudbalera na svijetu, ali kada neko nema želju da stigne, tu ni novac ne pomaže.

Pep Guardiola je tako u svojoj ekipi htio igrača koji vrijedi 100 miliona eura, on je također hvalio ekipu Cityja, no na kraju od posla neće biti ništa, barem kako sada stvari stoje.

Naime, Rodrygo je ne tako davno Manchester City nazvao najboljom ekipom na svijetu, a španska štampa je ubrzo saznala kako ga Guardiola želi u svom timu.

"Da budem iskren, znao sam da su bolji. Za mene je to najbolji tim na svijetu, onaj koji pokazuje najbolji fudbal.

Mislim da su najteži rivali već prošli, ali to ne znači da će sada biti lako. Sa Bayernom je bilo teško, a sa Borussijom će biti jako teško.

Kažu da Real nikad ne gubi finale, nadam se da će tako biti i sada. Uvijek sam ih vidio kako pobjeđuju u svim finalima i nadam se da ćemo tako i nastaviti", rekao je Rodrygo za GQ Magazine pred finale Lige prvaka. 

Oglasi

Prije finala Lige prvaka protiv Borussije Dortmund, Carlo Ancelotti je upitan o Rodrygu i istakao je da bi volio da brazilski ofanzivac ostane u Realu.

Sinoć, nakon što se završilo finale u kojem je Real Madrid slavio s 2:0 i po 15. put postao prvak Evrope, isto pitanje je dobio i sam fudbaler.

"Naravno da ću ostati u Real Madridu. Zašto bih otišao? Ostajem ovdje", rekao je Rodrygo. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brazilac ugovor s Real Madridom ima do ljeta 2028. godine, a za Galaktikose je igrao na 216 utakmica i postigao 54 gola uz 41 asistenciju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi