Pep Guardiola donio odluku o nastavku karijere!
Španski trener odlučio je ostati u Manchester Cityju još dvije godine i dogovorio je novi ugovor (Foto: EPA)

Odabrao je ono što mu se nudilo

Pep Guardiola donio odluku o nastavku karijere!

Midhat Šljivak

Španski stručnjak Pep Guardiola donio je odluku o nastavku karijere, a 51-godišnji trener odlučio je potpisati novi dvogodišnji ugovor s Manchester Cityjem te ostaje u klubu do 2025. godine.

Pep Guardiola preuzeo je Manchester City 2016. godine i s Građanima je poprilično dominantan u engleskom fudbalu, no u Evropi osim jednog finala Lige prvaka kojeg je izgubio, nije napravio ništa.

Ipak, i pored činjenice da klub nema uspjeha na evropskoj sceni, rukovodstvo Cityja odlučilo je ponuditi Guardioli novi ugovor, a on je to i prihvatio.

Guardiola i City postigli su dogovor o dvogodišnjem nastavku saradnje i Pep bi na klupi Građana trebao ostati do 2025. godine.

Aktuelni ugovor 51-godišnjem stručnjaku isticao je na kraju ove sezone. Dosta se govorilo o njegovoj budućnosti, ali on je očigledno zadovoljan na Etihadu i odlučio je ostati.

Treba istaći da je njegov novi ugovor opcija jedan plus jedan. Druga sezona je dakle njegov izbor hoće li je odraditi ili će sreću potražiti negdje drugo.

Oglasi

Pep Guardiola će tako, ako odluči ostati do 2025. godine, provesti čak devet godina na klupi Manchester Cityja, gdje je stigao nakon mnogo kraćih boravaka u Bayernu i Barceloni.

S engleskim klubom je u proteklih šest godina osvojio četiri titule prvaka Engleske, četiri Liga kupa te jedan trofej FA Kupa.

Ipak, glavni cilj je svakako osvajanje Lige prvaka. Građani su trofeju bili blizu 2021. godine, ali su u finalu poraženi od Chelseaja s 1:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone City je ponovo glavni kandidat za titulu prvaka. Nakon prvog dijela sezone aktuelni prvak Engleske je na drugom mjestu s 32 boda, pet manje od vodećeg Arsenala.

U Ligi prvaka tim iz Manchestera u osmini finala za rivala ima njemački RB Leipzig i vidjet ćemo hoće li Guardiola sa svojom ekipom ove sezone otići do kraja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi