Tu se pokazuje karakter: Manchester City zvijezdu Reala mami mega platom
Kroos nema dilemu gdje da završi karijeru, ali može li unosna ponuda sa Etihada nešto promijeniti u njegovoj glavi?

Arapi ne štede, ali šta će reći Nijemac?

Tu se pokazuje karakter: Manchester City zvijezdu Reala mami mega platom

E. Škorić

Nedavno je iskusni Nijemac Toni Kroos izjavio da karijeru želi završiti u Real Madridu, ali Manchester City mu je navodno ponudio mega platu kojom ga mami da dođe na Etihad.

Kako prenosi "Defensa Central", Građani su 32-godišnjaku dali izuzetno unosnu ponudu da nakon isteka ugovora sljedeće godine dođe u Premier ligu.

City je navodno njemačkom svjetskom prvaku iz 2014. ponudio platu od oko 14 miliona eura, što bi značilo da bi zarađivao znatno više nego u Madridu, gdje, prema izvješću, inkasira "samo" osam ili devet miliona eura.

Ipak, pitanje je ima li City šansu da tako karakternog tipa kao što je Kroos dovede jer je on sam prije nekoliko sedmica jasno rekao da će ili igrati još godinu dana Real Madrid ili završiti karijeru.

Unatoč tome, City pokušava da ga razuvjeri, nudi mu visoka primanja, razne ovlasti, ali Nijemac će po svemu sudeći na ljeto okačiti kopačke o klin, iako ga u Madridu žele uvjeriti da igra barem još jednu sezonu.

Guardiola i Kroos već su sarađivali zajedno i Nijemac mnogo poštuje katalonskog stručnjaka

Kroos je posljednjih godina s Realom osvojio sve što se može osvojiti: Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo po četiri puta, naslov prvaka Španije i nacionalni kup po tri puta.

U Real Madrid je Kroos stigao za 25 miliona eura iz Bayerna, a postao je jedan od najboljih igrača u historiji kluba. Kroos ima 32 godine i sigurno je da može igrati još nekoliko godina na vrhunskom nivou, ali sve je bliže kraju.

Ranije se oprostio od reprezentacije Njemačke, pa će putem TV-a gledati velike mečeve Svjetskog prvenstva u Kataru koje počinje u nedjelju utakmicom između domaćina i Ekvadora od 17 sati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

“Bliži se Svjetsko prvenstvo, ali i moji godišnji odmori. U mirovinu sam otišao zbog porodice. Moja djeca više zaslužuju svog oca, a moja žena svog muža", nedavno je izjavio bivši igrač Bayerna.

Ono što čelnicima Cityja donekle daje nadu da će Kroos ipak doći u Englesku je nedavna izjava o Pepu Guardioli, kada je rekao da je "Pep savršen trener za moju igru". Njih dvojica su sarađivlai u Bayernu i veznjak Reala ističe da je tada uživao s Guardiolom i da je mnogo toga naučio.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi