Guardiola se zakleo, dal li je možda prebrzo donio odluku?

Neće nikoga trenirati u Engleskoj osim Cityja

Guardiola se zakleo, dal li je možda prebrzo donio odluku?

E. Škorić

Pep Guardiola je izjavio da nikada neće trenirati nijednu drugu ekipu u Engleskoj.

Guardiola ima važeći ugovor sa Cityjem do 2023. godine i samo čudo može da se desi da jedan od najboljih trenera svijeta ranije napustio Etihad. Jedna od njegovih želja je da u budućnosti vodi neku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, a treniranje drugog tima u Engleskoj ne dolazi u obzir.

"Puno sam puta rekao da bih volio voditi reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu jednog dana kada napustim ovaj klub, ali nije lako pronaći pravo mjesto. Vrlo je malo otvorenih mjesta. Volio bih, a ako to nije moguće, onda ću nastaviti da radim s klubovima", kazao je Pep, pa je dodao:

"Trenirat ću samo Manchester City u Engleskoj, čak i ako se nekada opet vratim u Englesku, to će biti isključivo zbog Cityja. Naravno, ako me opet nekad u budućnosti budu
željeli. Vođenje nekog drugog kluba u Engleskoj ne dolazi u obzir".

Pep je vodio Barcelonu dugo vremena u Španiji, zatim je bio trener Bayerna, a već nekoliko sezona je menadžer Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bivši igrač Barcelone, Rome i Brescije osvajao je titule svugdje. Najviše trofeja ima sa Barcom s kojom je šest puta osvajao La Ligu kao igrač i tri naslova kao trener. Dva puta je kao trener osvajao Ligu prvaka s Kataloncima, dok je s Bayernom osvojio tri bundesligaška naslova, Svjetsko klupsko prvenstvo, dva Kupa Njemačke i Superkup Evrope.

Što se tiče Cityja, tu ima tri titule Premier lige, FA Kup, Liga kup (3), Comunity Shield (2) i igrao je prošle sezone finale Lige prvaka.

Top Komentari

Klicko
Cuj osvajao titule u njemackoj sa bajernom hahahaha.Eto nece osvojit sa bajernom u bajern ligi.Smijeh smijeh smijeh
1 6
King_Kenny
...dok ovaj vodi Manchester City tesko ce iko drugi do titule u EPL...jedva cekam da mu vidim ledja.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi