Pep smatra da ima i bolji od Salaha

Nagrada za najboljeg igrača Premier lige

Pep smatra da ima i bolji od Salaha

E. Škorić

Mohamed Salah je zasluženo dobio nagradu za najboljeg igrača Premier lige u ovoj sezoni.

City je prvak i Kevin De Bruyne je bio ozbiljan kandidat da ponese titulu najboljeg igrača godine na Otoku, no ipak je ona otišla u ruke Salaha. I sasvim zasluženo. On je ove sezone zabio čak 41 pogodak, a u Premier ligi je trenutno vodeći strijelac s 31 golom.

Izabran je ove godine i za najboljeg afričkog i arapskog nogometaša, pet puta je bio najbolji Liverpoolov igrač mjeseca, četiri puta dobio je nagradu najboljeg igrača mjeseca u Premier ligi...

Iako će svi reći kako je Salah zaslužio nagradu, Pep Guardiola je mišljenja da je ona trebala otići u ruke De Bruynea, koji je u Premier ligi postigao osam golova uz 15 asitsencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne postoji u proteklih devet ili 10 mjeseci igrač bolji od Kevina i to je moje mišljenje. Čestitam igraču koji osvoji nagradu, ali za mene je Kevi najbolji. Igrao je u svim našim mečevima u kontinuitetu. Možda s brojevima nije najbolji, ali niko nije igrao bolje od njega", kazao je Guardiola prije nego će nagrada otići u ruke Salahu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi