Danas ima tri Lige prvaka i milione: Mirni dječak u Evropu stigao sa 5 eura, samo je nazvao majku...

Posljednji novac je potrošio na poziv majci

Danas ima tri Lige prvaka i milione: Mirni dječak u Evropu stigao sa 5 eura, samo je nazvao majku...

Admin Čaušević
Teme:

Životne priče pojedinih fudbalskih ikona su definitivno dirljive, pogotovo ako se u uzme obzir koliko trnovit put su prošli da bi došle do vrha i definitivno mogu poslužiti kao pravi pirmjer svim mališanima koji žele postati vrhunski fudbaleri. 

Veliki broj dječaka u Južnoj Americi na igranje fudbala gleda kao spas porodice od siromaštva, to je bio i slučaj sa defanzivcem koji je bez sumnje obilježio posljendjih 15-ak godina u Evropi.

Po vlastitom priznanju na Stari kontinent je stigao s ciljem da postane fudbaler, a rezervna opcija mu je bila biti taksista. Riječ je o Pepu Ferreiri, dobro poznatom štoperu.

Pepe je rođen u Brazilu, otrkiven je na ulici igrajući fudbal za ekipu Benedito, samo je nosio patike, dok je je igrao bez majice. Poslije je završio u timu Gremio Esportivo Napoli.

Portugalac brazilskog porijekla je na terenu bio brutalan

Kad je napunio 18 godina krenuo je za snovima. Kad je stigao u Evropu posljednji novac je potrošio na poziv majci kako bi je smirio.

"Kada sam stigao u Portugal, imao sam oko pet eura. A bio sam u Službi za vanjske poslove i migrande jer sam došao sam iz Brazila s 18 godina."

Oglasi

"Trebao je stići faks da mogu dobiti dozvolu ulaska Portugal. S tim novcem sam morao kupiti karticu da nazovem mamu i kažem joj da je sve ok."

"Druga opcija je bila kupovina hrane da jedem.. Razmislio sam bolje i rekao sebi: "Smirit ću mamu".

Majka Rosilene de Lima Ferreira i otac Anael Feitosa Ferreira su mogli odahnuti, a za njihovog sina je počeo novi život.

Krenuo je trenirati fudbal u Maritimu, da bi kao 21-godišnjak stigao u Porto gdje je maksimalno do izražaja došao njegov talenat.

Uslijedio je transfer u Real Madrid od čak 30 milona. Kao igrač Kraljeva je izgradio reputaciju lošeg dečka na terenu zbog žestokih startova, a jednom je bio suspendovan na 10 mečeva jer je udarao igrača Getafa nogom u glavu dok je ležao na terenu.

Pepe u društvu roditelja dok je igrao za Real

Pepe danas ima 40 godina i dalje je aktivan kao član Porta. Trenutno je povrijeđen, ali nema namjeru završiti karijeru.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Do sada je osvojio čak tri Lige prvaka, kao i Evropsko prvenstvo sa Portom te postao milioner. Navodno je težak oko 15 miliona eura.

O svom životu govori rijetko, intervjue izbjegava i kada razgovara s novinarima dobro pazi šta će reći. Već dugi niz godina je u braku sa Ana Sofia Moreirom s kojom ima i dvije kćerkice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi