Jednim najružniji fudbaler, drugim najveći fudbalski mesar: Famozni prgavac proživljava pravi pakao!

Slijedi li crni scenarij za Pepeovu karijeru?

Jednim najružniji fudbaler, drugim najveći fudbalski mesar: Famozni prgavac proživljava pravi pakao!

Admin Čaušević
Teme:

Upitno je da li će će Pepe Ferreira zaigrati za Portugal u duelu protiv Bosne i Hercegovine jer čuveni štoper trenutno prožiljava pravi pakao i upitno je šta će biti sa njegovom karijerom.

Do samo prije nekoliko mjeseci kada mu je produžen ugovor očekivalo se da Pepe još dugo godina nosi dres Porta, međutim već na startu sezone uslijedili su problemi i za koje doktori nemaju rješenje.

Pepe je trebao igrati protiv Gil Vicentea, najavljen je i u startnoj postavi, međutim odjednom je otkazao nastup što znači da se nešto dešava sa njegovim tijelom.

"Još jednom, pripremajući se za utakmicu, to sam radio sa određenim igračima, a iz ovog ili onog razloga sam bez njih. Sada je to slučaj s Pepeom. Moramo pitati ljekera medicinski odjel što se desilo. Nisam to ni razumio, iskreno", kazao je Sergio Conceicao.

Pepe je bio u sastavu, ali se u zadnji tren saznalo da ne može igrati utakmicu. Ništa drugo nije poznato, ali iz izjava trenera Porta jasno je da nije imao nikakvu komunikaciju sa svojim igračem.

Oglasi

Nešto nije u redu s Pepeoovim tijelom, a njegov trener prešao je put od toga da ga je hvalio na kraju sezone do toga da sada ne razumije njegovu povredu.

S 40 godina, portugalski defanzivac ne prolazi najbolje profesionalne trenutke. Prije mjesec dana isključen je dok je igrao u portugalskom Superkupu protiv Benfice i napustio je teren gestikulirajući protivničkim tribinama.

Pepe trenutno ima ugovor do 2024. godine, a posljednja dešavanja s njegovim tijelom slute na crni scenarij i završetak karijere.

U junu je s Portom uspio podići trofej Kupa Portugala, što je bio njegova 30. titula u karijeri. Unatoč godinama ostao je u optimalnoj formi i tvrdio je da želi nastaviti biti aktivan.

"Zadovoljstvo je biti dio ove grupe i ovog kluba. Ova grupa vrijedno radi i uvelike poštuje ovaj grb", poručio je tada Pepe.

Ipak, tri mjeseca kasnije situacija je alarmantna i vrlo je izgledano da selektor Roberto Martinez neće moći računati na Pepea tokom oktorbarskih mečeva kvalifikacija uključujući i gostovanje Bosni i Hercegovini.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Pepe je u karijeri imao mnogo uslova i padova, a mnogi na na njega gledaju kao žestokog i prgavog momka koji nikom na terenu ne da pardona.

Najveću sramotu u karijeri napravio je još 2009. godine kada je kao član Real Madrida udario igrača Getafea, Juana Angela Albina, te je na kraju suspendovan na 10 mečeva. Od tada do današnjeg dana nosi etiketu "fudbalskog mesara".

Top Komentari

I jedno i drugo i sve zivi a ponajvise mesar. Fuj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi