Ancelotti: "Za 30 godina moje karijere samo dvojica igrača su mi to uradila"

Čuveni Italijan sa klupe Reala

Ancelotti: "Za 30 godina moje karijere samo dvojica igrača su mi to uradila"

Admin Čaušević

Carlo Ancelotti se smatra najuspješnijim trenerom u historiji pošto je jedini uspio osvojiti četiri Lige prvaka, dvije sa Milanom te dvije sa Real Madridom.

Ancelotti trenutno sjedi na klupi Reala gdje radi odličan posao pošto je prošle sezone osvojio La Ligu i Ligu prvaka, dok je i u novu sezonu ušao odlično.

Kraljevi dobro stoje na oba fronta bez obzira na vrlo čest raspored utakmica. Iako se igra praktično svako tri dana to se na rezultatima kod Los Blancosa previše ne osjeti.

Real će u subotu igrati meč protiv Getafea, a novinare je na pressici uoči meča zanimalo kakvo je stanje u ekipi i da li ima umornih.

Novinari su Ancelottija pitali da li bi neki od igrača mogli povući ručunu i sačuvati snagu za susrete Svjetskog prvenstva do čijeg je početka ostalo mjesec dana.

"Mislim da se to neće desiti. Nama je važno da obratimo pražnju na umor. Ono što je dobro je to da su igrači iskreni po tom pitanju pa će reći da su dobro, a onda kada nisu iskreni to znači da se mogu povrijediti."

Ancelotti je otkrio da su ga tokom bogate trenereske karijere samo dvojica igrača zamolila poštede od utakmice i to zbog umora.

"Meni su druaži igrači koji mu kažu da trebaju pauzirati. A za 30 godina moje karijere to su mi tražila samo dvojica igrača. Pepe u finalu Lige prvaka te Seedorf u Seriji A", kazao je čuveni trener.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 63-godišnjak je u osim Reala vodio Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, PSG i Bayern što dovoljno govori o njegovim trenerskim, ali i ljudskim kvalitetima pošto ima zaista odličan odnos sa svim fudbalerima koje trenira.

Ugovor sa Realom mu važi do ljeta 2024. godine. Nedavno je izjavio da će mu Kraljevi biti posljednji klub u karijeri. Do kada će sjediti na klupi najvećeg kluba današnjice preostaje nam da vidimo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Dvije lige prvaka sa Milanom poštene,dvije sa penal madridom-pokradene logično
0 1
Voland
Koliko se sjećam samo je u Bayernu imao problema sa igračima. Čak su ga i sabotirali na treninzima. Smatrali su da ne treniraju dovoljno, da su treninzi prelagani
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi