Perez obećao nove Galaktikose, a Real ima najgoru predsezonu u posljednjih 39 godina!

Perez obećao nove Galaktikose, a Real ima najgoru predsezonu u posljednjih 39 godina!

Edmir Škorić

Real Madrid je u srijedu konačno dobio nogometnu utakmicu.

Kraljevi su na Audi kupu u Münchenu pobijedili Fenerbahle 5:3 i evo posljednjeg dana jula Real je stigao do prve pobjede ovog ljeta.

Real je započeo predsezonu porazom od Bayerna (3:1) u međunarodnom kupu prvaka 20. jula, zatim je igrao neriješeno s Aresnalom, da bi onda izgubio od Atletico Madrida rezultatom 7:3. Nakon toga, poražen je od Tottenhama s 1:0.

Pobjeda nad Fenerom prva je za Real nakon ligaške pobjede nad Villarrealom (3:2). Od tada je prošlo 87 dana...

"Sad nam treba pobjeda", kazao je Zidane u najavi meča s Fenerom i na kraju su igrači Reala dali sve od sebe i istu ostvarili.

Real je u samo pet utakmica u predsezoni postigao 16 golova, a moglo je to biti i gore da Keylor Navas nije branio nekoliko dobrih šansi protiv Tottenhama, a u nekim mečevima kao protiv Bayerna, Atletica i Arsenala, pravo je čudo da nije primljen koji gol više.

To je, naravno, samo predsezona. Ali to je ujedno i najgora predsezona ovog kluba od 1980., ljeta u kojem je Real primio 17 golova (u 10 utakmica) i istog je ljeta deklasiran od Bayerna s 9:1.

S obzirom da Real ima još da igra protiv Salzburga i Rome prije početka lige (17. avgust), negativan rekord bi mogao i da se poveća.

"Ove ćemo sezone učiniti dobre stvari", rekao je Zidane nakon poraza od Atletica.

"Svi znamo da je Real nešto drugo kada počne sezona", izjavio je stoper Raphael Varane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Momčad je izgubila neke ambicije otkako je Cristiano Ronaldo otišao prošlog ljeta i postoje problemi i u odbrani i u sredini terena. Ipak, ovog ljeta je Perez doveo Hazarda i još neke velike igrače, najavljuje nove Galaktikose i povratak na tron u Španiji i Evropi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
"Real je u samo pet utakmica u predsezoni postigao 16 golova, a moglo je to biti i gore da Keylor Navas " Valjda primio golova ako spominjete u ovoj recenici Navas-a??
3 1
Balans
Imate vi puno vise problema, i ove "novajlije" su se vec pokajale sto su došli. Brod koji tone, igraci prezasiceni, jedino Ramos ima motivacije posto sebi obezbjedjuje stolicu kad okaci kopacke o exer. Al ga vise niko ne zazire, a Perez se fura ko da je kralj.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi