Perotti: Želim se jednog dana vratiti u Bocu

Tretnutno sretan u Romi

Perotti: Želim se jednog dana vratiti u Bocu

Edmir Škorić

Napadač Rome Diego Perotti namjerava se jednog dana vratiti u redove Boce Juniors, gdje je i počeo svoju profesionalnu karijeru.

Perotti je trenutno član Rome, kaže kako je presretan u Rimu, ali cilj mu je ipak da jednog dana ponovo zaigra u argentinskoj Boci, koja mu je omogućia da postane veliki nogometaš.

"Naravno, moj cilj je povratak u Argentinu. Ako me Boca bude željela, volio bih se vratiti, jer sam veliki dan. Ipak, sada uživam u svakom trenutku kao igrač Rome, ali u budućnosti bih mogao biti igrač Boce", otkriva Perotti kome je cilj igrati i za reprezentaciju Argentine.

"Nadam se da ću se jednog dana vratiti u nacionalni tim. Tu je mnogo sjajnih igrača, a selektor Edgardo Buza je rekao da me prati".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Carlos Tevez je napustio Bocu i prešao u Kinu gdje će po sezoni zarađivati 39 miliona eura. "Ne mislim da je plaćenik. Tek nedavno se vratio među svoj narod i ako je želio neku promjenu, onda sigurno postoji pravi razlog za to", smatra ofanzivac Rome, koji u napadu pravi društvo našem Edinu Džeki.

U profesionalnoj karijeri je Perotti igrao za Deportivo Moron, Sevillu, Bocu, Genou i Romu, a za reprezentaciju Argentine je 28-godišnji krilni napadač upisao dva nastupa, opa još prije sedam godina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi