Utakmica Kupa se igra na najgorem terenu u historiji fudbala, lopta se gubi u grmlju

Stadion se nalazi na nadmorskoj visini od skoro 4.000 m

Utakmica Kupa se igra na najgorem terenu u historiji fudbala, lopta se gubi u grmlju

Haris Zilić

Fudbalska Kup takmičenja širom svijeta znaju izazvati dosta pažnje jer u Kupu vidimo i niželigaše i manje klubove koji imaju priliku da se bore sa najboljim ekipama iz države.

Takva je situacija i u Peruu gdje je pažnju privukao tamošnji niželigaš ekipa Cebollitas y Empresa Comunal de Macar.

Riječ je o ekipi koja dolazi iz grada Macari koji se nalazi na skoro 4.000 metara nadmorske visine i ekipe koje odu tamo na gostovanje imaju velike probleme.

Nije problem samo nadmorska visina nego i nevjerovatan teren.

Naime, Cebollitas y Empresa Comunal de Macar utakmice igra na stadionu na kojem trava nije pokošena, a bukvalno fudbaleri loptu šutiraju kroz manje grmlje.

Oglasi

Navodno u klubu nemaju čovjeka za održavanje stadiona, a klub je jedan od siromašnijih u Peruu i nemaju mogućnost da putuju u druge gradove na domaće utakmice, koji su poprilično udaljeni od Macarija.

Video koji se pojavio na društvenim mrežama mnoge je ostavio u nevjerici, a upravo su inserti sa jedne od utakmica Cebolitasa u Kupu Perua koja je odigrana početkom aprila ove godine.

Prosto je nevjerovatno u kakvim uslovima fudbaleri igraju i pitanje je kako uopšte Fudbalski savez Perua dozovljava da se igra na ovakvim terenima?

Oglasi

Bosna i Hercegovina je država gdje se često treneri i fudbaleri vole požaliti na terene, ali kada vidimo ove slike iz Perua, onda su naši tereni vrhunski u odnosu na peruanske "njive".

Peruanski savez je dozvolio da u Kup takmičenjima nastupaju sve ekipe koje su registrovane u ovoj južnoameričkoj državi.

Tako fudbalski Kup u Peruu ima desetine faza, a učestvuju amaterski, lokalni, poluprofesionalni, svi dakle registrovani klubovi.

Takav sistem nam ponudi i jednu ovakvu utakmicu koja je odigrana u Macariju i koja je postala apsolutni hit.

Na kraju moramo ipak odati poštovanje fudbalerima u Peruu koji igraju utakmice u Macariju jer postavlja se pitanje kako je moguće loptu kotnrolisati na ovakvom terenu?

Ako ste pomislili da ste u fudbalu sve vidjeli, sada ste se prevarili, kao i većina nas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi