Nikome nije jasno kako se igra meč Gorice i Rijeke, fotografije sa stadiona šokirale javnost

Fudbal ili vaterpolo?

Nikome nije jasno kako se igra meč Gorice i Rijeke, fotografije sa stadiona šokirale javnost

E. Čaušević

Gorica i Rijeka igraju utakmicu 22. kola SuperSport HNL-a, a u drugom poluvremenu na terenu vladaju skoro nemogući uslovi za igru zbog jake kiše koja pada u Velikoj Gorici.

Utakmica 22. kola u Velikoj Gorici je u centru pažnje zbog Rijeke koja nema pravo na kiks ukoliko želi da se vrati na prvo mjesto ispred Hajduka koji je danas sa 4:0 pobijedio Slaven Belupo.

Gosti su u osmoj minuti preko Marića uspjeli da povedu sa 1:0, ali nakon VAR provjere pogodak Rijeke je poništen.

No, u samom finišu prvog dijela Rijeka je ponovo mogla do vodstva, ali penal je promašio Pjaca. Na bijelu tačku sudija je pokazao i u 52. minuti za domaće, no ponovo promašaj, te je tragičar domaćih bio Jurić.

Međutim, tu nije bio kraj penala. Samo desetak minuta kasnije novi kazneni udarac za goste, no nakon dva promašaja sada smo vidjeli pogodak jer je gol za Rijeku zabio Obregon.

Oglasi

Vjerovali ili ne vidjeli smo i četvrti penal u Velikoj Gorici u 75. minuti, a treći za Rijeku. Obregon je ponovo uzeo loptu i uspio je da pogodi za 2:0 i čini se dovede Rijeku na korak od pobjede i velika tri boda.

Ipak, ono što je u centru pažnje su skoro nemogući uslovi za igru na stadionu u Velikoj Gorici zbog jake kiše.

Jaka kiša koja pada u ovom gradu u potpunosti je natopila teren i stvorila lokve zbog čega se lopta jedva kreće, ali sudija nije odlučio da prekine meč iako je isti na granici regularnosti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

I igračima koji sjede na klupi i koliko-toliko su zaštićeni od kiše uopšte nije jednostavno jer je teren u potpunosti natopljen, ali i staza pored istog što najbolje pokazuje fotografija klupe Rijeke.

   Ni na klupi Rijeke se ne mogu baš sakriti od jake kiše koja pada u Velikoj Gorici. Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Intenzitet kiše se malo smanjio u finišu utakmice Gorice i Rijeke i već sada je jasno da do prekida neće biti i da će utakmica biti odigrana do samog kraja i pored činjenice da je teren u zaista užasnom stanju.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Inace u BIH se igra po IDEALNIM USLOVIMA...
1 0
pero98
Bravo Rijeko moja za novu pobjedu u teškim uvjetima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi