Treneru Pescare je laknulo nakon što je njegov tim poražen od Salernitane

Prijetili mu smrću

Treneru Pescare je laknulo nakon što je njegov tim poražen od Salernitane

Edmir Škorić

Nogometaši Salernitane slavili su s 3:0 u Pescari, pa su nakon 23 godine ponovo u Seriji A.

Tim Milana Đurića ovjerio je u zadnjem kolu drugo mjesto, pa se uz Empoli direktno plasirao u viši rang.

Nakon 23 godine čekanja, u Salernitani slave, nastala je prava ludnica u tom gradu. Sada svi s nestrpljenjem čekaju mečeve Serije A, naročito lokalne derbije s Napolijem.

Važno je ipak napomenuti da Salernitana ima određene probleme s ulaskom u Seriju A, budući da je klub u vlasništvu Claudija Lotita, koji je ujedno i prvi čovjek Lazija. Jedna te ista osoba ne može imati dva kluba u Seriji A, ali vjeruje se da će se ubrzo taj problem riješiti i da će se Lotito odreći postotka dionica koje ima u Salernitani.

Salernitana je Seriju B prethodno osvajala 1947. i 1998. godine, kada je posljednji put uspjela da se plasira u Seriju A. Poslije dugo čekanja, došao je red da se "zapali" grad...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što je posebno zanimljivo, a vezano za današnji uspjeh Salernitane, je to da je trener njihovog domaćina Pescare, Gianluca Grassadonia zapravo ponikao u Salernitani, rođen u tom gradu, igrao u tom klubu...

Prije utakmice dobio je prijetnje smrću, on i njegova porodica, pa sam nije imao puno izbora. Sreća njegova pa je Pescara kolo ranije već ispala iz Serije B. No u svakom slučaju, Salernitana je bila jača na terenu i daleko je kvalitetnija od Pescare, pa je sve osim "dvice" danas bilo zaista teško očekivati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti