Kinezi će sanjati trenera koji je radio u Premijer ligi BiH: Uspio ih je zaustaviti i napraviti čudo
Gdje god je radio donio je "nešto novo"

Sada je sve moguće u ovoj grupi

Kinezi će sanjati trenera koji je radio u Premijer ligi BiH: Uspio ih je zaustaviti i napraviti čudo

Samir Mlaćo

Nekadašnji trener Zvijezde Gradačac glavna je tema u Aziji. Radi se o hrvatskom stručnjaku Petru Šegrtu koji je sa svojim Tadžikistanom remizirao sa selekcijom Kine.

Radilo se o meču Azijskog prvenstva koji je odigran u Dohi, a završilo je 0:0.

Kinezi mnogo ulažu u nogomet i bili su apsolutni favoriti protiv Šegrtovih izabranika, postigli su pred sami kraj i pogodak, no pet minuta analize bilo je dovoljno da VAR promijeni odluku.

Bilo je to posebnih pet minuta za Šegrta i njegov tim, a na kraju su se itekako radovali. U ovoj grupi igrali su i Katar protiv Libanona, a Katar je slavio 3:0.

Šegrt je zaista karizmatičan stručnjak, promijenio je veliki broj reprezentacija, te svugdje donio nešto novo.

Oglasi

Posljednje angažmane imao je u selekciji Afganistana, a zatim Maldiva, da bi 2022. godine stigao u reprezentaciju Tadžikistana. Mnogo su mu vjerovali Tadžikistanci i to se na kraju isplatilo.

Odveo ih je na Azijsko prvenstvo i već tada napravio ogroman uspjeh, a novi bod je zaista dodatni bonus za trenera iz Hrvatske.

Tadžikistanci nemaju velikih zvijezda, a dvije vodeće su iz domaće ekipe FC Istiqlol iz Dušanbea, za koji nastupa i bh. internacionalac Dženis Beganović.

Beganović je osvojio dva trofeja ove sezone, a sada će prema svemu sudeći potpisati novi ugovor sa ovim klubom i nastaviti ovu itekako zanimljivu avanturu, ali i dobro plaćenu.

Šegrta sada očekuju dueli sa Katarom i Libanonom, a malo ko im daje šanse za prolaz. Ipak, sve je moguće, a dalje idu dvije selekcije iz svake grupe, te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi