Petarda Atalante kod Frosinonea i čak četiri gola Zapate

Ubjedljiva pobjeda gostiju

Petarda Atalante kod Frosinonea i čak četiri gola Zapate

E. Čaušević

Fudbaleri Atalante danas su u gostima deklasirali Frosinone sa 5:0 u meču 20. kola italijanske Serije A.

Atalanta je danas odigrala odličnu utakmicu i opravdala ulogu favorita protiv Fosinonea, ali sigurno niko nije očekivao da će rezultat biti čak 5:0 u korist gostiju. Atalanta je povela već u 11. minuti kada je asistirao Pašalić, a mrežu domaćih zatresao je Mancini.

U samoj završnici prvog dijela gosti su udvostručili prednost, a fantastičnu utakmicu najavio je Duvan Zapata koji je pogodio za 0:2. Također, drugu asistenciju na meču upisao je Mario Pašalić.

Samo dvije minute u nastavku bile su dovoljne Atalanti da povede sa 0:3, a drugi gol na meču postigao je Zapata. Bivši napadač Napolija nastavio je rešetati mrežu Frosinonea i do kraja je postigao još dva gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zapata je prvo u 64. minuti povisio na 0:4, a desetak minuta kasnije postigao je i četvrti gol na ovom susretu za konačnih 0:5. Atalanta je sada na šestom mjestu sa 31 bodom, dok je Frosinone predzadnji sa svega deset osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi