Petarda Intera, Icardi s četiri gola poslao najbolju poruku Sampaoliju

Visoka pobjeda Nerazzurra

Petarda Intera, Icardi s četiri gola poslao najbolju poruku Sampaoliju

E. Škorić

Nogometaši Intera pozitivno su iznenadili u Đenovi, pa su Sampdoriju razbili s 5:0 uz nevjerovatnu partiju Maura Icardija.

Inter je u 29. kolu Serije A očitao nogometnu lekciju Sampi, pa je novom pobjedom ostao u trci za pozicije koje vode u Ligu prvaka. Crno-plavi su sada četvrtoplasirani s 55 bodova, Lazio ima dva boda manje, šestoplasirani Milan je na 47 bodova i ima utakmicu manje.

Svoj šou imao je Icardi, pa ako ni nakon ovoga ne dobije poziv argentinskog selektora, onda stvarno...

Inter je poveo golom Perišića u 26. minuti, a samo četiri minute kasnije Icardi postiže gol s penala, odmah nakon toga još jedan za visokih 3:0. Argentinski napadač je u 44. minuti bio precizan za 4:0.

U drugom dijelu Inter je zabio još jedan gol, Icardi je u 51. minuti postavio konačnih 5:0, a za sjajnog napadača ovo je bio 22. prvenstveni gol i sada ima dva manje od Cire Immobilea (Lazio).

U idućem kolu Inter će, poslije reprezentativne pauze, ugostiti Veronu, Samoa će u goste Chievu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 29. kolo:
Sampdoria - Inter 0:5 (Perišić 26, Icardi 30 - pen, 31, 44, 51)

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije