Petarda Sarajeva protiv Čelika

Pioniri bez milosti

Petarda Sarajeva protiv Čelika

E. Čaušević

Pioniri Sarajeva danas su na domaćem terenu savladali Čelik sa 5:0 u okviru osmog kola Premijer omladinske lige BiH.

Bordo tim je bez većih problema uspio da dođe do pobjede protiv zeničke ekipe i tako upiše nova tri boda u ovoj sezoni. Sarajevo je do prednosti stiglo već u šestoj minuti kada je mrežu gostiju zatresao Nermin Mujkić.

Odbrana Čelika nije se najbolje snalazila na početku što su domaći iskoristili samo sedam minuta kasnije kada su poveli sa 2:0, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Aldin Mešić.

Do kraja prvog dijela Sarajevo je postiglo još dva gola, a oba puta mrežu Čelika zatresao je Nermin Bijelonja. Konačnih 5:0 na ovom meču postavljeno je u 43. minuti utakmice kada je na scenu ponovo stupio Bijelonja koji je tako upisao hat-trick.

Premijer omladinska liga BiH. 8. kolo:

Sarajevo - Čelik 5:0 (Mujkić 6', Mešić 13', Bijelonja 22', 34', 43')

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

Sarajevo: Hodžić, Nikolić, Mujkić, Demirović, Ivanković, Ramić, ališah, Bijelonja, Drina, Mešić, Pekić.

Čelik: Mlačo, Islambegović, Babić, Škaljo, Hodžić, Plavčić, Ahmetspahić, Softić, Zeković, Begić, Žuna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi