Peter Crouch se uz najiskreniju poruku ikada oprostio od fudbala

Posljednje 'zbogom'

Peter Crouch se uz najiskreniju poruku ikada oprostio od fudbala

Iskusni engleski napadač Peter Crouch odlučio je danas da objavi kraj karijere.

Crouch, koji ima 38 godina, prije nekoliko mjeseci prešao je u Burnley s kojim mu je istekao ugovor na kraju sezone. Iako je dugo tražio nova rješenja, ipak je na kraju odlučio da 'okači kopačke o klin'.

Ovu informaciju podijelio je na društvenim mrežama sa svojim pratiocima.

"Nakon mnogo razmišljanja ovog ljeta odlučio sam se da se oprostim od fudbala. Naša prelijepa igra mi je dala sve. Zahvalan sam svima koji su mi pomogli da je igram i koji su pomogli da je igram tako dugo", rekao je nekadašnji napadač Liverpoola.

Crouch, koj je poznat po tome što je vrlo iskren, pa čak i na svoju štetu, dao je i za kraj jednu vrlo iskrenu izjavu.

"Da mi je neko sa 17 godina rekao da ću igrati na Svjetskom prvenstvu, plasirati se u finale Lige šampiona, osvojiti FA Cup i postizati golove u Premier ligi, izbjegavao bih ga po svaku cijenu. Bilo je to ostvarenje sna...", napisao je Crouch nakon što je objavio da odlazi u penziju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On će svima ostati u pamćenju kao fudbaler Liverpoola, ali igrao je za još nekoliko klubova poput Tottenhama, Portsmoutha, Aston Ville, Southamptona i Stokea. Za reprezentaciju je upisao 42 nastupa i postigao 22 pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi