"Ko je je*ote Mane? Pa, mi smo s njima dobro prolazili i kad je Lewandowski bio tu"
Foto - Screenshot

Predsjednik Eintrachta o dolasku Bayerna

"Ko je je*ote Mane? Pa, mi smo s njima dobro prolazili i kad je Lewandowski bio tu"

M. Šljivak

Sadio Mane (30) stigao je ovog ljeta u Bayern iz Liverpoola za 32 miliona eura.

Bavarci su odradili odličan prelazni rok. Doveli su nekoliko vrhunskih imena među kojima je i Mane, no protivnike u Bundesligi Senegalac ne plaši.

Jasno je to poručio predsjednik Eintrachta Peter Fischer i to pred dolazak Bayerna u Frankfurt u 1. kolu Bundeslige.

"Ko je je*ote Mane? Pa, mi smo s njima dobro prolazili i kad je Robert Lewandowski bio tu", rekao je Fischer za RTL.

Svjestan je Fischer da je Bayern veliki favorit u njihovom meču i ističe da bi bio veoma zadovoljan da njegov tim osvoji jedan bod.

"Bayern ima prokleto dobar tim, nevjerovatno su brzi po krilima, dobar vezni red, igraju visok presing. Atmosfera na stadionu će biti uzavrela i bit će dovoljno energije da pogura tim. Naravno da imamo svoju šansu. Neću plakati ako uzmemo jedan bod", rekao je Fischer.

Eintracht iza sebe ima zaista spektakularnu sezonu. Uspjeli su osvojiti Evropsku ligu i na taj način su ostvarili plasman u Ligu prvaka.

Promjena u timu bilo je poprilično. Dosta je tu novih fudbalera među kojima su dobro poznata imena kao što su Lucas Alario i Mario Gotze, a klub je odlučio otkupiti ugovore Jensa Pettera Haugea i Kristijana Jakića.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Svakako treba istaći da je ovaj tim ostao bez kapitena Martina Hintereggera. On je s 29 godina iznenada odlučio da završi karijeru što apsolutno niko nije očekivao.

Vidjet ćemo kako će Eintracht izgledati u novoj sezoni. Dosta toga ovaj klub može zahvaliti i navijačima koji su im uvijek bili 12. igrač i sigurno da uz njih ponovo mogu dosta toga napraviti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Strankameprati.
Znas li sad ko je mane?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi