Treba li Petev ostati selektor?

Anketa

Treba li Petev ostati selektor?

E. Škorić

Ivajlo Petev je u januaru 2021. godine imenovan za selektora Bosne i Hercegovine. Od samog početka je bugarski stručnjak suočen sa raznim problemima, trpio je žestoke kritike, a nedavno ga je bh. javnost dizala u zvijezde zbog dobrih rezultata.

Međutim, ubrzo je od nekoga koga nacija slavi postao neko koga nacija smatra nedovoljno dobrim za klupu BiH. Naravno, kada ne ide i kada nema rezultata, selektor je automatski jedan od glavnih krivaca i Petev je to sam i priznao na press konferenciji nakon današnjeg poraza od Finske (1:3) u Zenici.

"Prvo se izvinjavam navijačima koji su bili na stadionu. Dali smo im veliku nadu, ali smo odigrali veoma lošu utakmicu i ne mogu sada reći kojije razlog jer ga moram naći. Previše grešaka i ne možeš na taj način da primaš golove, a pogotovo jer smo s igračem više primili dva gola. Nisam očekivao ovakav poraz, ali moram vidjeti šta je razlog što smo tako loše odigrali", rekao je Petev na početku.

Taj poraz je ujedno označio kraj svih naših nadanja da možemo do baraža, pa će utakmica s Ukrajinom biti puka formalnost za oproštaj još jednih loših kvalifikacija. S Petevom rezultati i igra reprezentacije BiH osciliraju, mada je nakon boda u Ukrajini prošlog mjeseca djelovalo da se vraća kult nacionalnog tima i da je Bugarin s određenim promjenama u samoj formaciji i filozofiji naše igre doprinio tome.

No, poraz od Finske sa igračem više sada donosi jednu novu sliku o samom Petevu i našoj reprezentaciji. Navijači su razočarani, što je i normalno, ali neki su i dalje mišljenja da je Petev jedan od najboljih selektora koje je BiH imala posljednjih desetak godina.

Petev ima još uvijek ugovor s Noogmetnim savezom BiH, ali je pitanje hoće li nakon meča sa Ukrajinom ostati na klupi Zmajeva. Stoga, vas pitamo, da li ste za odlazak ili ostanak Bugarina koji nije uspio da nas odvede na Mundijal u Katar 2022. godine, ali u nekim utakmicama je ipak učinio da budemo ponosni i da uživamo u napadačkoj i atraktivnoj igri...

Treba imati na umu da je Petev od početka svog imenovanja na mjesto selektora BiH bio "u vatri", pošto je tada dobra dio nacije želio Sergeja Barbareza za selektora, ali je Izvršni odbor NFSBiH ipak šansu odlučio tadi nekadašnjem treneru zagrebačkog Dinama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U anketi ispod dajte svoje mišljenje uz napomenu da morate biti registrovani kako biste glasali. Ukoliko niste, možete se registrovati OVDJE.

Promo

Top Komentari

Lewa_9
normalno da ne treba. dovoljno je pogledati da ti mrtva finska zabila 2 gola sa igracem manje da sve bude jasno. rezultatski i najgori selektor u historiji BiH.
44 44
realista1982
Nije nama Petev problem isto smo gubili i prije njega...
35 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi