Petev o Džeki: On je među 10 najboljih na svijetu, nadam se da će zabiti protiv Ukrajine

Dijamant promašio mnoge šanse danas

Petev o Džeki: On je među 10 najboljih na svijetu, nadam se da će zabiti protiv Ukrajine

E. Škorić

Selektor reprezentacije BiH Ivajlo Petev govorio je pred novinarima nakon utakmice u Kazahstanu.

Bh. reprezentacija trijumfovala je pogocima Smaila Prevljaka s 2:0 na gostovanju kod Kazahastana u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Glavna tačka naših priprema bila je motivacija igrača. Izašli su na teren, odigrali vrlo pametnu utakmicu. Bilo je osam ili devet prilika za pogodak. A dečki su pokušali i učinili su sve što su mogli", rekao je Petev.

Govorio je i o ne baš najboljem izdanju Edina Džeke, koji je imao čak devet udaraca, ali nije uspio da zatrese mrežu.

"Danas Edin Džeko, naravno, nije imao sreće. Ali on je među 10 najboljih igrača svijeta. Danas nije uspio postići gol, nadamo se da će se to dogoditi u Ukrajini. No, danas je na terenu bilo 11 naših igrača, a na klupi sedmorica i svaki od njih dao je sve od sebe".

"Najvažnije je da smo pobijedili, da smo osvojili tri boda. Dečki su igrali 60-70 minuta punim plućima. Pokušali smo iskoristiti svaku priliku da dođemo do gola".

Imao je bugarski stručnjak samo riječi hvale za selekciju Kazahstana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Držim se riječi koje sam rekao prije utakmice. Da, reprezentacija Kazahstana je vrlo neugodna. Pritišću uvijek protivnika. Želim vam uspjeh u budućnosti", dodao je Petev.

BiH je nakon pobjede stigla do drugog mjesta, a u utorak navečer je čeka jako važna utakmica na gostovanju kod jako neugodne Ukrajine.

Top Komentari

Realist
Cuj Dzeko među top 10 na svijetu.
0 27
huba
Mislim da će se kola slomiti na Ukrajini i da će babuka 2 gola dati.
21 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi