Petev: Nije bilo lako, ali zasluženo smo pobijedili
Foto: NFSBiH

Selektor nakon važne pobjede

Petev: Nije bilo lako, ali zasluženo smo pobijedili

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija BiH slavila je u gostima kod Kazastahana sa 2:0 u meču kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi su najzad došli do pobjede u jednoj važnoj utakmici, a treba reći da su u potpunosti istu zaslužili jer su nadigrali domaćina. Na kraju se u junaka pretvorio Smail Prevljak, koji je postigao oba gola.

Nakon utakmice sa Kazahstanom održana je press konferencija na kojoj je selektor bh. tima Ivaylo Petev rekao:

„Odigrali smo dobru utakmicu, momci su bili veoma požrtvovani. Nije lako igrati protiv Kazahstana na njihovom terenu i stvoriti toliko prilika. Ali odigrali smo odlično i zasluženo pobijedili. Čestitam momcima. U Zenici smo takođe imali mnogo šansi, ali smo dva puta pogriješili. Danas nije bilo takvih grešaka, iako nije bilo lako došli smo do zaslužene pobjede".

BiH već u utorak igra jako bitan meč u gostima protiv Ukrajine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Naša reprezentacija je trenutno druga na tabeli sa šest bodova poslije pet odigranih utakmica. Na vrhu grupe D je Francuska s 12 bodova i utakmicom više u odnosu na Zmajeve. Ukrajina je treća sa pet bodova nakon pet mečeva, Finska ima pet, ali četiri meča, dok je Kazahstan odigrao šest mečeva i na dnu je tabele s 3 boda.

Večeras će svoj meč u ovoj grupi odigrati Finska i Ukrajina.

Top Komentari

Furioza1999
Vjerovao sam i dalje vjeruj da ovaj covjek moze puno i to sa ljudima oko sebe igracima koji ga podrzavaju sto smo mogli vidjeti i kakvo je stanje u reprezentaciji svi se bore ginu nema vise klanova pa igra svako kako hoce a covjek se oblaci top za razliku od drugih selektora i trudi se i radi a to treba cijeniti. A najvise taj osmijeh zagrljaj stručnog stana selektora igraca i njihovo grljenje i sve za svaku pohvalu to nikad nismo dosad imali svaka čast. Vicu koliko god mrzili covjek je napravio nesta i pravi nesta i pustite da to dokaze a ne da serete i onda poslije ljubite ga suti pricekaj pa reci pamet pa jezik tako u zivotu ide
7 1
Trpim
Može se pobjedit al kad Pjanić neigra. I samo napadaćki opet Prevljak i Džeko napred a 5 u srednji red pa će biti i šansi i golova.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi