"Položio je temelje hegemonije Ludogoretsa, ali ako organizacija nije savršena teško se snalazi"

Bugarski sportski novinar o Petevu

"Položio je temelje hegemonije Ludogoretsa, ali ako organizacija nije savršena teško se snalazi"

A. Beganović

Nakon odlaska Dušana Bajevića, članovi Komisije za izbor selektora i Stručne komisije krenuli su u potragu za njegovim nasljednikom.

Danas su obavljeni i razgovori sa jednim od kandidata, bugarskim stručnjakom Ivaylom Petevim iza kojeg je 11 godina trenerskog rada.

Najbolje rezultate postizao je u Ludogoretsu, a o Petevu smo razgovarali sa bugarskih sportskim novinarom, Teodorom Borisovim.

Borisov je u razgovoru za SportSport.ba istakao da je Petev zapravo položio temelje hegemonije Ludogoretsa.

"Karijeru Peteva možemo podijeliti u dva razdoblja - Ludogorets i dalje. Položio je temelje hegemonije Ludogoretsa, osvojivši dva puta naslov u Bugarskoj s dramom u posljednjem kolu. Nakon toga nije osvojio ništa, čak ni sa Dinamo Zagreb. Njegova glavna kvaliteta je što uspijeva integrirati mnoge mlade igrače u prvu momčad", za SportSport.ba govori Borisov.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ovaj cijenjeni bugarski novinar ističe i da je problem kada Petev radi pod pritiskom i kada su očekivanja velika.

"Problem je kada radi pod pritiskom i očekivanja su velika. Nisam sigurna da je spreman za ono što ga čeka. Fudbal u Bosni i Hercegovini je nešto specifično s čime će se trener izvan vašeg prostora teško nositi. Neće imati jezičnu barijeru, zna vaš mentalitet, ali ako organizacija nije savršena (a znam da nije), teško bi se snašao", zaključio je Borisov.

Top Komentari

Rajvosa2019
E sad pocinje ono poznato verglanje + izmisljanje + naprdjivanje , 2-3 sedmice dok nam glava nebude kao Cocin - bubanj
6 0
LukasPodolski
Jos uvijek mislim da se sale
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi