Švicarcima nije dugo trebalo da nađu zamjenu Petkoviću

I to kakva zamjena!

Švicarcima nije dugo trebalo da nađu zamjenu Petkoviću

S. Grebović

Nakon punih sedam godina Sarajlija Vladimir Petković više nije selektor reprezentacije Švicarske.

On se sa klupe ove reprezentacije povukao nakon nedavno održanog Evropskog prvenstva na kojem je Švicarska dospjela da četvrtine finala, prethodno eliminisavši velikog favorita, Francusku.

Rođeni Sarajlija je reprezentaciju vodio od 2014. godine kada je naslijedio Ottmara Hitzfelda, a pod njegovim vodstvom reprezentacija je igrala na sva tri velika takmičenja.

Na Evropskom prvenstvu 2016. godine Poljaci su zaustavili Švicarsku nakon penal serije u osmini finala, 2018. godine bolja od njih je bila Švedska u osmini finala Mundijala, da bi ove godine Švicarska došla do četvrtfinala Evropskog prvenstva, gdje ju je zaustavila Španija.

Švicarci nisu mnogo tugovali za njim i prema nekim informacijama već su mu našli zamjenu, a riječ je o legendarnom Arsenu Wengeru.

Legendarni trener Arsenala nije ni potvrdio ni negirao da želi nastaviti sa trenerskim poslom, a projekat poput vođenja Švicarske možda bi za njega bio idealan u poznim godinama karijere.

Top Komentari

Kiss
Nema onda od njih ništa,šta je to Wenger osvojio,znam da je bio trener Arsenala preko 20g ali eto sta je sa njima osvojio,pitam???
2 1
dinass
Mislim da je napravio gresku,primanja vrhunska bez velikog rezultatskog pritiska.Vidjece sad kada ga u klubu budu narkomani smjenjivali nakon 2 poraza.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi