Petković otpisao četvoricu fudbalera, odmah su pale teške riječi

Žestoka reakcija 33-godišnjeg Behramija

Petković otpisao četvoricu fudbalera, odmah su pale teške riječi

Glavna sportska vijest u Švicarskoj je potez selektora te zemlje Vladimira Petkovića, koji se iznenada odlučio zahvaliti četvorici fudbalera koji su dugi niz godina činili okosnicu švicarske reprezentacije.

Bh. stručnjak je otpisao Johana Djouroua, Gelsona Fernandesa, Stephana Lichsteinera i Valona Behramija, koji je daleko najburnije reagovao na tu odluku.

Ovaj 33-godišnji fudbaler porijeklom sa Kosova rekao je kako je siguran da njegovo izostavljanje iz reprezentacije ima političku pozadinu.

"Petković me danas nazvao u podne. Mislio sam da me zove da normalno popričamo, ali mi je zapravo zatvorio vrata. Selektor ima pravo da kaže šta god želi, ali ovo je očito stvar politike", rekao je Behrami, koji nije išao u detalje.

Valon Behrami je za reprezentaciju Švicarske debitovao još 2005. godine i za nju je odigrao 83 utakmice. Nastupao je na čak četiri Svjetska prvenstva i jedini je švicarski fudbaler u historiji s takvim dostignućem.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Oko Behramijevog završetka reprezentativne karijere će sigurno biti još govora, a za očekivati je i da se o tome oglasi i Vladimir Petković.

Top Komentari

Benjamingst
I ostalu trojici isto iz politickih razloga.... imas 33 godine ima mladjih...
31 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi