Petković svojoj BiH "oteo" velikog talenta: Možda je iznenađenje, a možda ste to i očekivali

Bećir Omreagić pristao da igra za Švicarsku

Petković svojoj BiH "oteo" velikog talenta: Možda je iznenađenje, a možda ste to i očekivali

E. Škorić

Selektor Švicarske i rođeni Sarajlija Vladimir Petković danas je objavio spisak igrača na koje računa za septembarske mečeve.

Na spisku se našao i 18-godišnji talentovani defanzivac iz Zuricha Bećir Omergić, koji je bio i na radaru bh. Nogometnog saveza, ali za razliku od Dennisa Hadžikadunića i Anela Ahmedhodžića, on se umjesto za BiH odlučio za državu u kojoj je rođen i u kojoj je odrastao.

Mladi Omeragić dobio je poziv i ako zaigra protiv Švicarske 3. septembra u Ligi nacija, zauvijek će biti izgubljen za BiH. Pored Omeragića poziv je dobio još jedan jako mladi nogometaš Zuricha Simon Sohn. A na spisku nema Liverpoolovog Xherdana Shaqirija.

“To je posebno okupljanje koje se odvija u vrlo posebnim okolnostima. Bilo je teže nego ikad napraviti odabir igrača. Ovisno o državi ili prvenstvu, igrači su igrali puno, malo, ili nisu uopće igrali", kazao je Petković danas.

"Trenutno nam nedostaju igrači na koje inače račuamo. Vodimo liste A i B, imamo imena igrača koje pratimo na svakoj poziciji. Gledao sam sve igrače prije i nakon karantina. Omeragić je napravio dobar tehnički i taktički razvoj, a Sohm je zanimljiv igrač s dobrim fizičkim vještinama. Obojica će dobiti iskustvo koje mogu ponijeti sa sobom u klub i tamo se dalje razvijati", dodao je Petković.

"Možda je jedno ili drugo iznenađenje u momčadi, a možda ste to i očekivalo", uz smijeh je Petković obrazložio novinarima odluku da pozove dva mlada talenta iz Zuricha.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

On je istakao kako Shaqiri nije pozvan jer se povrijedio, a za novog kapitena izabrao je Granita Xhaku.

Osim protiv Ukrajine, Švicarska će igrati i protiv Njemačke u Ligi nacija.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Boli Petkovića neka stvar za Sarajevom,Bosnom on gleda svoj interes!
8 0
Penderinos
Redakcija sportsport.na mislim da ste krivo skontali, momak jeste dobio poziv, a da li ce ga prihvatiti tek ćemo da vidimo. Prema njegovim prijašnjim izjavama kada je govorio da bi igrao za nas, trebao bi da odbije ovaj poziv
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi