Sudijama prekinutog meča u Goraždu prolazna ocjena

Komisija donijela odluku na današnjoj sjednici

Sudijama prekinutog meča u Goraždu prolazna ocjena · Saznajemo

S. Mlaćo

Komisija za sudije i suđenje Nogometnog saveza Federacije BiH danas je na sjednici raspravljala o izvještaju kontrolora suđenja prekinute utakmice 3. kola Prve lige FBiH između Goražda i Olimpika. 

Kako je već poznato, domaći navijači na poluvremenu su napali sudijsku trojku, te je susret prekinut. Par dana kasnije registrovan je 3:0 u korist gostiju, a Goražde je kažnjeno sa dvije domaće utakmice bez publike te novčanom kaznom 3.000 KM.

Danas su sudije ovog meča Haris Poprženović iz Travnika te njegovi pomoćnici Boris Bilješko iz Novog Travnika i Oliver Žilića iz Viteza dobili prolaznu ocjenu.

"Komisija je pregledala cijelo prvo poluvrijeme i prihvatila izvještaj kontrolora. Na osnovu izvještaja posmatrača suci su ocijenjeni u skladu sa pravnilnikom", potvrdio je za SportSport.ba izvor iz NS FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Poprženović, Bilješko i Žilić tako su prošli bez kazni, s obzirom da je utvrđeno da nisu imali većih propusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti