Manchester City objavio velike vijesti uoči derbija s Liverpoolom

Produžen ugovor velikoj zvijezdi

Manchester City objavio velike vijesti uoči derbija s Liverpoolom · Zvanično

Eldar Ganibegović

Sutra u okviru 11. kola Premiershipa Manchester City gostuje kod Liverpoola.

Uoči velikog derbija, Građani su objavili da su produžili ugovor velikoj zvijezdi, Philu Fodenu.

Phil Foden potpisao je novo trogodišnje produženje ugovora s Manchester Cityjem, čime će ostati u klubu do ljeta 2027. godine.

Ovaj 22-godišnjak, poznat kao jedan od najboljih mladih talenata u fudbalu, izašao je iz Cityjeve akademije i postao jedan od igrača Pepa Guardiole kojem se najviše vjeruje.

Već je osvojio 11 trofeja na klupskoj razini – četiri naslova prvaka engleske Premier lige, FA kup, četiri Liga kupa i dva Community Shielda – i ima 18 seniorskih utakmica za Englesku.

Fodenov utjecaj i utjecaj u posljednje dvije sezone doveo ga je do osvajanja nagrade za najboljeg mladog igrača godine i za mladog igrača sezone u Premier ligi dvije godine zaredom.

"Tako sam sretan što sam produžio ugovor u Cityju. Bio mi je san igrati za ovaj klub kad sam bio dijete i tako sam zahvalan što mi se san ostvario! Radujemo se još mnogo godina ovdje. Hvala navijačima na podršci", napisao je Foden na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Foden je debitovao za City u novembz 2017., zamijenivši Yayu Tourea protiv Feyenoorda. Dvije sedmice kasnije, uslijedio je prvi start protiv Shakhtara iz Donjecka, čime je Phil postao najmlađi engleski igrač, sa 17 godina i 192 dana, koji je startao u utakmici Lige prvaka, te prvi igrač rođen 2000-ih koji je to učinio.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti