Phil Jagielka se vraća kući za kraj

Nakon 12 godina na Goodisonu

Phil Jagielka se vraća kući za kraj

Doskorašnji kapiten kapiten Evertona Phil Jagielka je od 1. jula slobodan igrač.

Jagielka je po isteku ugovora završio svoju 12-godišnju "epizodu" u Evertonu, ali se vjeruje da iskusni defanzivac, koji će sljedećeg mjeseca napuniti 37 godina, još nije završio sa fudbalom.

Phil Jagielka od napuštanja Evertona trenira sa Burnleyjem i tako održava formu, ali gotovo sigurno neće potpisati za ovaj klub.

Međutim, engleski mediji danas saopštavaju da je Jagielka jako blizu novog angažmana.

Za njegove usluge je zainteresovan Sheffield United koji se uspio vratiti u Premier ligu.

Navodno je "zaključivanje posla" sada samo stvar formalnosti, pa bi se Jagielka uskoro trebao i zvanično vratiti u klub u kojem je počeo njegov fudbalski put.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, Jagielka je prošao školu "Oštrica", da bi 2007. godine iz Sheffield Uniteda za šest miliona eura prešao u Everton. Sada se čini da bi se nakon 12 godina mogao vratiti "kući".

Treba dodati i da su navijači Evertona razočarani u svoj klub jer Karamele nisu pozvale Jagielku da trenira sa ekipom dok čeka na novi angažman s obzirom da se radi o klupskoj legendi i odanom "vojniku"...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi