Ušli u Premiership, pa dokazano da su posudili tri miliona funti od porodice Osame Bin Ladena

Ovo niko nije očekivao

Ušli u Premiership, pa dokazano da su posudili tri miliona funti od porodice Osame Bin Ladena

E. Čaušević

Sheffield United je ove sezone napravio veliko iznenađenje u Championshipu jer su uspjeli da izbore direktan plasman u Premiership.

Od naredne sezone Sheffield United ćemo gledati u jednoj od najjačih liga svijeta što vjerovatno na početku sezone nisu očekivali ni navijači ovog kluba. No, Sheffield je imao odlični završnicu i uspio da prestigne Leeds United i tako ostvari direktan plasman.

Međutim, danas je engleska javnost ostala u šoku nakon što su se pojavile priče da je Sheffield United povezan s porodicom teroriste Osame Bin Ladena.

Naime, ovaj slučaj se nalazi na sudu između vlasnika Sheffielda, Kevina McCabea i Princa Abdullaha bin Musa'ada bin Abdul Aziza, koji su u žestokoj svađi već tri godine.

McCabe i Abul Aziz upoznali su se 2013. godine, a onda ga je McCabe pozvao da investira novac u Sheffield United što je član kraljevske porodice iz Saudijske Arabije uradio, te je uložio oko 10 miliona funti.

Tako su on i McCabe postali suvlasnici, te obojica imaju po 50% dionica novog premierligaša. No, prije dvije godine došli su u žestok sukob, a Abdul Aziz ga je tužio jer je želio svoj novac nazad.

U međuvremenu Sheffield je uzimao razne pozajmice, a posebno interesantna bila je pozajmica od tri miliona funti koju su uzeli od organizacije "Project Delta".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na Sudu je dokazano da je ova organizacija povezana s Al-Qaedom, odnosno da je u vlasništvu porodice Osame Bin Ladena. Navodno, McCabe je znao to kada je uzimao novac, ali očito da nije očekivao da će se to saznati u javnosti.

Još uvijek nije poznato šta će Sud odlučiti, te da li će McCabe biti žestoko kažnjen baš kada je njegov klub ostvario nevjerovatan uspjeh. Što se Bin Ladena tiče poznato je da je ubijen 2011. godine od strane američke vojske.

Top Komentari

e_jbga
Hahah poznato je hahah Mongoloidno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi