Broj 10 u Barceloni mogao bi dobiti iznenađujućeg vlasnika
Foto - EPA

Rukovodstvo kluba Brazilcu dalo šansu

Broj 10 u Barceloni mogao bi dobiti iznenađujućeg vlasnika

Midhat Šljivak

Odlazak Lionela Messija iz Barcelone ostavio je dres sa brojem 10 upražnjenim u ovom klubu.

Za sada se niko nije usudio uzeti legendarnu 'desetku', ali bi ona veoma brzo mogla dobiti novog vlasnika i to veoma iznenađujućeg.

Kako navodi katalonski list Mundo Deportivo, klub je dres sa brojem 10 ponudio brazilskom fudbaleru Philippeu Coutinhu, koji je donedavno bio otpisan na Camp Nou.

Navodno, trener Barcelone Ronald Koeman spreman je 29-godišnjem fudbaleru pružiti još jednu šansu u timu, pa mu je čak spremio i dres sa brojem 10 kojeg su prethodno nosile istinske legende Lionel Messi i Ronaldiho.

Coutinho bi tako lagano mogao postati nova 'desetka' katalonskog kluba. Šansa je ovo koju vjerovatno ni sam nije očekivao jer se konstantno govorilo o njegovom odlasku iz kluba.

Brazilski fudbaler na Camp Nou. Stigao je u januaru 2018. godine iz Liverpoola za gotovo 160 miliona eura, ali se nije proslavio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nastupio je Coutinho 90 puta za Barcu u protekle tri godine. Zabio je 24 gola, a jednu sezonu proveo je na posudbi u minhenskom Bayernu sa kojim je osvojio apsolutno sve.

Prije Barcelone i Bayerna pet godina je brazilski fudbaler nosio dres Liverpoola, a igrao je još za Inter, Vasco da Gamu i Espanyol. Ugovor sa Barcom veže ga do ljeta 2023. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Nece niko broj koji je nosio mali kepec i cifut koji u parisu glumi klauna.
8 10
Mele
Coutinjo u Liverpool, dok je igrao, bio je medju 5 ili 6 najboljih igraca svijeta. Dok dodje u Barselonu, izgubi se. Sve ide preko Messija.on i Neymar sporedne ludalice.Pjanke ni u Romi se nebi naigrao, Jose ga nebi koristio puno, zato je Juve samo opcija da zaigra kako zna.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi