Philippe Coutinho dobio još jednu šansu
Prije Barcelone i Liverpoola, fantastični brazilski fudbaler je nosio dres italijanskog Intera, ali i Barcinog velikog rivala Espanyola (Foto: EPA)

Ostaje u Barceloni

Philippe Coutinho dobio još jednu šansu

M. Šljivak

Philippe Coutinho stigao je u Barcelonu prije godinu dana kao veliko pojačanje.

Ekipi Liverpoola je za njegove usluge isplaćeno 130 miliona eura, ali se brazilski fudbaler u proteklih 12 mjeseci nije najbolje snašao u timu sa Nou Campa.

Prethodnih dana počele su kružiti špekulacije kako bi Coutinho mogao napustiti Barcelonu i vratiti se u Englesku. Povezivao se sa Chelseajem i Manchester Unitedom, a oba tima su bila spremna izdvojiti više od 100 miliona funti.

Međutim, od povratka na Ostrvo na kraju ipak neće biti ništa. Rukovodstvo Barcelone na kraju je ipak odlučilo da ne prodaje 26-godišnjeg fudbalera i trener Ernesto Valverde mu je ponovo odlučio ukazati povjerenje.

Imat će dakle Coutinho još jednu šansu u Barceloni. Ipak, ako je želi iskoristiti, morat će igrati mnogo bolje, jer ono što je pokazivao prethodnih mjeseci nije dovoljno za ekipi kakva je Barca.

Od dolaska na Nou Camp Coutinho je odigrao 49 utakmica i postigao je 16 golova.

Da ga je Barcelona prodala Liverpool bi ostao bez velikih bonusa

U Liverpoolu bi u slučaju da Coutinho napusti Barcelonu izgubili ogroman novac. Naime, ukoliko Barca proda Coutinha onda će Redsi ostati bez velikih bonusa.

Zbog ugovora Barca često mora plaćati bonuse Liverpoolu, a za svakih 25 utakmica za ovaj tim dužni su Liverpoolu dati 4,4 miliona funti. Kada se sve sabere Liverpool bi u slučaju da Coutinho napusti Barcelonu ovog mjeseca mogao ostati bez 22 miliona funti bonusa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju Redsi ipak mogu biti zadovoljni. Ostankom Coutinha bit će im isplaćeni i bonusi, pa će transfer iznositi na kraju preko 160 miliona eura.

Pravi posao je tim sa Anfielda napravio jer su ga oni Interu platili samo 14 miliona eura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi