Piatek je sjajan, ali ima li smisla da vjerujemo na riječ predsjedniku Genoe?

Očekuje da zabije barem 35 golova

Piatek je sjajan, ali ima li smisla da vjerujemo na riječ predsjedniku Genoe?

Edmir Škorić

Predsednik Genoe Enriko Preziosi je podržao napadača Milana Krzysztofa Piateka i smatra da će zabiti najmanje 35 golova u ovoj sezoni.

Paitek je zabio ukupno 19 golova u dresu Genoe u prvom dijelu sezone, nakon čega je prešao u redove Milana za 35 miliona eura i na San Siru je također nastavio da dominira pred protivničkim šesnaestercima.

"Ne iznenađuje me što Piatek toliko zabija. Zabit će 35 golova. Očekujem da to uradi, inače ga ne bih prodao za toliki iznos", kazao je Preziosi novinarima, pa je dodao:

"Razumijem da navijači našeg kluba nisu sretni zbog toga što je otišao, ali morali smo to uraditi. Želim mu puno sreće i uspjeh koji zaslužuje".

Piatek je u dresu Milana zabio već sedam golova, a seriju može da nastavi večeras kada njegov tim gostuje u Rimu kod Lazija u Kupu Italije.

Piatek: Uvijek vjerujem u sebe, ali nisam ovo očekivao

Krzysztof Piatek priznaje da je "šest golova u pet utakmica u Milanu više nego što sam očekivao", ali i dalje je tipično hladan kada dok njegov zapanjujući volej protiv Atalante.

Nijedan napadač nije uspio da prije Piateka u dresu Milana za samo 310 minuta zabije šest golova, a još je Poljak imao rivale poput Rome, Napolija, Atalante...

"Uvijek vjerujem u sebe i vjerujem da ću postići mnogo golova, ali priznajem da je šest golova u pet utakmica više nego što sam očekivao", rekao je Piatek za Milan TV nakon meča protiv Atalante (3:1) u kojem je postigao dva gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pažljivo su me čuvali, ali znao sam da će lopta prije ili kasnije ući u šesnaesterac, pa sam napravio pokret kako bih osigurao da prvi stignem do nje", opisao je majstoriju za 1:1 u stilu Zlatana Ibrahimovića.

“Danas sam zadovoljan sa dva gola i želim da nastavim ovako. Ja sam napadač, pa bih volio da postižem golove u svakoj utakmici", poručio je Piatek.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti