Baš je pretjerao: Pickford prije dvije godine na isti način povrijedio Dele Allija i uspio se izvući

Ofsajd ga spasio po drugi put

Baš je pretjerao: Pickford prije dvije godine na isti način povrijedio Dele Allija i uspio se izvući

E. Čaušević

Everton i Liverpool remizirali su jučer u velikom gradskom derbiju (2:2) u okviru 5. kola Premiershipa.

Na Goodisonu smo ponovo gledali veoma dobar okršaj gradskih rivala, ali je meč obilježila povreda Virgila van Dijka. Sporna situacija desila se u sedmoj minuti kada je Jordan Pickford krvničkim prekršajem pokosio Nizozemca koji nije nastavio meč.

Pickford je zaslužio direktan crveni karton, ali ga je spasila činjenica da je Van Dijk bio u ofsajdu. No, u Liverpoolu se nadaju da će FA naknadno kazniti golmana Evertona zbog pogibeljnog starta.

Međutim, engleski mediji su napomenuli da nije prvi put da to Pickford radi. Naime, on je prije dvije godine skoro na isti način povrijedio Dele Allija i nevjerovatno je da se i tada izvukao na isti način.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pickford je žestoko udario Dele Allija, ali je sudija signalizirao ofsajd i uopšte se nije osvrnuo na glupost golmana Evertona.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Faul na Dele Aliju se ni ne može nazvati faulom, čovjek ostao stojeći i uopšte nije pokazivao nikakvu bol.
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi