Dok je na pripremama s Poljskom, Barcelona Lewandowskom sprema žestok udarac!

Moguće da će ga prodati

Dok je na pripremama s Poljskom, Barcelona Lewandowskom sprema žestok udarac!

E. Ganibegović

Barcelona je minulog ljeta svim silama pokušavala da iz Bayerna dovede Roberta Lewandowskog. Uspjela je na kraju, a predstojećeg ljeta bi Poljak mogao napustiti klub, koliko god to čudno zvučalo.

Prošlog je ljeta Barcelona "bez novca" odradila sjajan prijelazni rok. Osim što su potpisali novi ugovor s Dembeleom, u klub su doveli nekoliko zvijezda od kojih je svakako najveća Robert Lewandowski.

On je stigao iz minhenskog Bayerna za oko 45 miliona eura, te je odlično startao sezonu s katalonskim velikanom. Međutim, u posljednje vrijeme nije u formi.

Zajedno s njim, Barcelona je u Španiji uspjela da postane ponovo konkurentna. Osvojila je Superkup, 12 bodova prednosti na prvom mjestu Primere imaju u odnosu na drugoplasirani Real, a rivala iz Madrida su s 0:1 savladali u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja i na dobrom su putu da izbore finale.

Ipak, u Evropi to nije to. Drugu sezonu u nizu ispali su u grupnoj fazi Lige prvaka, da bi u šesnaestini finala Evropske lige bili eliminisani od Manchester Uniteda.

U posljednje vrijeme velike kritike trpi i sam Robert Lewandowski čija forma nije na zavidnom nivou, a sada iz Španije stižu šokantne vijesti - Barcelona bi ga na ljeto mogla prodati.

Oglasi

"Robert Lewandowski proživljava svoje najgore trenutke na Camp Nouu. Posljednji gol zabio je u porazu (2:1) od Manchester Uniteda u Evropskoj ligi", piše El Nacional.

Pomenuti medij navodi da je Poljak imao start u ekipi, ali posljednjih mjeseci djeluje slabije. Istovremeno, najvažniji ljudi u Barceloni cijene njegov karakter i vještine vođenja te utjecaj na mlade igrače.

Međutim, ako se situacija ne popravi, Barcelona bi mogla donijeti vrlo tešku odluku, te Lewandowskog staviti na prodaju u ljetnom prijelaznom roku. U Barceloni vjeruju da će Poljak popraviti svoju formu, ali, navodi El Nacional, "ništa nije isključeno".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bez obzira na slabiju formu poljskog napadača u posljednje vrijeme, teško je njegove brojke u Barceloni opisati kao razočaravajuće. U 33 nastupa zabio je 25 golova i upisao šest asistencija.

Trenutno se Lewandowski nalazi na okupljanju reprezentacije Poljske. Njegova reprezentacija za dva dana počinje kvalifikacije za EP gostovanjem u Češkoj, dok tri dana kasnije dočekuju Albaniju. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PapaK
Ja nemam pojma sta sam procitao. Kakve veze ima naslov sa sadrzajem teksta? Za vas je Klix.ba NEW YORK TIMES.
0 0
allstar35
Kakve vi gluposti prenosite...prenosite irelevantne medije...još malo pa će te sa kurira uzimati sportske vijesti??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi