Aubameyang oduševio objavom na Instagramu, a glavna tema ponovo je bio Ousmane Dembele

On će ga i nagovoriti da ostane u Barci

Aubameyang oduševio objavom na Instagramu, a glavna tema ponovo je bio Ousmane Dembele

E. Čaušević

Ousmane Dembele igra u fantastičnoj formi u prethodna dva mjeseca, ali još uvijek nije donio odluku da li će ostati u Barceloni.

Dembele je početkom godine odbio da produži ugovor s Barcelonom nakon čega ga je klub htio prodati u januarskom prelaznom roku, ali je on i to odbio jer je htio kao slobodan igrač da ide na ljeto.

Zbog toga je Dembele propustio nekoliko mečeva jer ga je Xavi izbacio iz prvog tima na nagovor čelnika kluba, ali se trener Barcelone predomislio ubrzo nakon toga.

Xavi je Dembelea vratio u ekipu i to je bio odličan potez. Francuz igra u sjajnoj formi i otkako je Xavi trener skupio je čak 11 asistencija na 12 utakmica.

I navijači su promijenili ploču oko njega i više mu ne zvižde na utakmicama i sada se nadaju da će Dembele ostati. Navodno, Francuz se već predomislio i želi da ostane u Barci i nada se da će postići s klubom dogovor oko nastavka saradnje.

U nagovaranje Dembelea da produži ugovor uveliko je uključen i Pierre-Emerick Aubameyang koji koristi svaku priliku da napomene Francuzu da je ostanak u Barceloni najbolja odluka za njega.

Auba je to uradio i nakon sinoćnje utakmice protiv Levantea koju je Barcelona dobila sa 3:2. Gabonac je zabio gol za 1:1 upravo na asistenciju Dembelea, te je objavio nakon meča fotografiju na Instagramu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U opisu je označio Dembelea i ponovo ga je zamolio na zanimljiv način da produži svoj ugovor s Barcelonom i ostane u ovom klubu što je čini se najizglednije da će se desiti na kraju sezone.

Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi i tekst

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi