Šta god da se desi Barcelona je ponizila dvojicu odbačenih!

Pala je odluka

Šta god da se desi Barcelona je ponizila dvojicu odbačenih!

Admin Čaušević

Barcelona je klub o kojem se najviše priča tokom ljetnog prijelaznog roka.

Ranijih sezona Barcelonu je drmala ozbiljna finansijska kriza zbog čega su na kraju krajeva Katalonci ostali i bez svog najboljeg igrača u historiji - Lionela Messija.

Ovog ljeta situacija se promijenija i zahvaljujući domišljatim rješenjima predsjednika Joana Laporte na nekoliko igrača su potrešene vrtoglave cifre.

Nakon sezone bez trofeja na Nou Campu su napravili veliki zaokret te su potrošili više od 150 miliona plus 25 bonusa na trojicu igrača: Lewandowskog, Kouandea i Raphinhu.

I dok u Barceloni mogu biti prezadovljni novim igračima, problem i dalje predstavljaju "odbačeni" kojih višestruki prvak Španije nikako da se riješi.

Među odbačenim koji još uvijek odolijevaju odlascima su defanzivac Samuel Umtiti i napadač Martin Braithwaite kojim je Barcelona odlučila uzvratiti udarac.

Iako im je jasno poručeno da mogu tražiti novi klub oni još uvijek ne odlaze sa Nou Campa i počinju da predstavljaju veliki problem.

Prema pisanju katalonskog Sporta u Barceloni su Francuzu i Dancu odlučili uzvratiti udarac tako što će ih praktično ''obrisati" iz registra.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, odlučeno je da se Umtitiju i Braithwaiteu uopšte ne dodijele brojevi za novu sezonu bez obzira šta se desilo do kraja sezone.

Inače, Umtiti ne bi imao ništa protiv raskida ugovora uz određenu otpremninu, dok bi s Braithwaiteom stvari mogle ići teže jer želi osam miliona koliko mu pripada na ime plata do isteka ugovora.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi