Pioli: Ljut sam na svoje igrače, šteta je ovako izgubiti derbi

Milan poražen od Intera

Pioli: Ljut sam na svoje igrače, šteta je ovako izgubiti derbi

E. Čaušević

Milan je sinoć u gradskom derbiju vodio sa 2:0 protiv Intera na poluvremenu, ali je na kraju poražen sa 4:2.

Rossoneri su odigrali odlično prvo poluvrijeme i golovima Rebića i Ibrahimovića vodili su sa 2:0, no onda su u drugom dijelu meča bili jednostavno neprepoznatljivi.

Inter je to iskoristio i sjajnim preokretom uspio je da dođe do pobjede, te se vrati na prvo mjesto u Seriji A. Nakon utakmice trener Milana, Stefano Pioli, bio je izuzetno nezadovoljan predstavom svojih igrača u drugih 45 minuta.

"Prvo poluvrijeme je naša taktika odlično funkcionisala. Nažalost, mogli smo i više imati od 2:0. Primili smo dva gola u tri minute i to je odlučilo sve. Ibra je imao šansu da izjednači na 3:3, ali jednostavno ništa nije išlo na našu ruku", rekao je Pioli, te je potom počeo kritikovati igrače.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ljut sam na svoje igrače jer smo popustili u defanzivi i za to smo žestoko kažnjeni. Zaista je šteta izgubiti na ovakav način. Kontrolisali smo meč i pokazali da Inter nije jači od nas iako imaju na tabeli 19 bodova više. Prvo poluvrijeme je bilo odlično, ali onda smo jednostavno pali. Moram biti ljut i uznemiren jer znam da ovi igrači mogu mnogo ukoliko ne budu toliko griješili na utakmicama".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi