Sutra će biti svečano u Milanu: Pada dugo očekivani potpis
FOTO - EPA

Pioli potpisuje novi ugovor

Sutra će biti svečano u Milanu: Pada dugo očekivani potpis

A. Beganović

Stefano Pioli i AC Milan sutra će i službeno produžiti saradnju.

Fudbaleri Milana u posljednje vrijeme pružaju dobre partije. Čelnici kluba su zadovoljni, a za dobre igra Rossonera najzaslužniji je iskusni talijanski stručnjak Stefano Pioli.

S obzirom da mu je važeći ugovor vrijedio do kraja sezone u nekoliko posljednjih sedmica obavljeni su pregovori oko potpisivanja novog i dogovor je postignut.

Pioli će potpisati dvogodišnji ugovor sa Milanom, a umjesto dva, godišnje že zarađivati tri do tri i pol miliona eura. Tako pišu talijanski mediji, a sutra će klub i zvanično objaviti da je postignut dogovor.

Pioli je preuzeo Milan 2019., a prošlu sezonu završio je na trećem mjestu u Serie A i prvi put nakon dugo vremena izborio plasman u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon 13 kola u Seriji Milan ima 32 boda i dijeli prvo mjesto s Napolijem. U Ligi prvaka, Rossoneri su na trećem mjestu u skupini B uoči posljednjeg kola grupne faze, izjednačeni s Atléticom. Obje ekipe osvojile su po četiri boda. Liverpool je prvi sa 15, a Porto drugi sa pet bodova.

Dodajmo i da je Pioli u Milan stigao iz Fiorentine, a u bogatoj trenerskoj karijeri, između ostalog je trenirao i Inter, Lazio, Sassuolo i Bolognu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HusicS
Niti su završili treći prošle sezone, niti je stigao iz fiorentine
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi