Pioli se u subotu vraća na Artemio Franchi: "Bio nam je poput oca..."

Kapiten Fiorentine o svom nekadašnjem treneru

Pioli se u subotu vraća na Artemio Franchi: "Bio nam je poput oca..."

U subotu će Fiorentina na svom stadionu ugostiti Milan u meču 25. kola Serije A, a to će značiti i povratak Stefana Piolija (danas trener Rossonera) na Artemio Franchi.

Pioli je ostavio dubok trag u Fiorentini, a ekipu je vodio i kroz izuzetno težak period - nakon smrti tadašnjeg kapitena Davidea Astorija (u martu 2018.).

O duelu sa Milanom i Pioliju sada je za Tuttosport govorio aktuelni kapiten Fiorentine German Pezzella.

"Pioli je bio divan trener za nas. Što se mene tiče, on je jedan od najboljih sa kojima sam radio... Osim što nas je učio o sportu, znao je kako razgovarati sa igračima. Bio nam je poput oca, a tu njegovu stranu smo još više vidjeli nakon Davideove smrti", izjavio je Pezzella, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bio je to užasan trenutak, ali smo jedni drugima davali snagu. Bio je blizak sa nama, a i mi smo bili uz njega. Bio je to jedini način da prođemo kroz tu situaciju... Za nas koji smo bili tu tog dana, uvijek će ostati otvorena rana", dodao je Pezzella.

Inače, meč Fiorentine i Milana se igra u subotu od 20:45h.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi