Pique nema mira: Ronaldo na meti novih provokacija

O sinoćnjem penalu

Pique nema mira: Ronaldo na meti novih provokacija

Endin Čaušević

Reprezentacija Španije sinoć je odigrala 3:3 protiv Portugala u fenomenalnoj utakmici prvog kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Portugal je u dva navrata imao prednost, ali je Španije početkom drugog dijela uspjela preokrenuti na 3:2. Ipak, u zadnjim sekundama po treći put na meču na scenu je stupio Cristiano Ronaldo koji je sjajnim golom iz slobodnog udarca postavio konačnih 3:3.

Ekipa Portugala povela je 1:0 već na samom startu meča kada je sudija svirao penal nad Cristianom Ronaldo. Upravo je Ronaldo preuzeo odgovornost i rutinski je pogodio. Nakon meča Gerard Pique je izjavio da nije mogao vjerovati da je sudija svirao penal već u drugoj minuti.

"Imali smo mnogo više šansi na utakmici od Portugala. Oni su iz tri udarca dali tri gola i morate se nekako pomiriti s tim. Kada vam na prvoj utakmici Mundijala sudija svira penal u drugoj minuti morate da nekako prihvatite to i mislite u pozitivnom smislu iako je meni to bilo nevjerovatno. Ipak, Cristiano Ronaldo je ranije pokazao da je sklon laganom padanju na teren", rekao je Pique.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti