Ronaldo neobičnom proslavom gola provocira Messija?

Jasna poruka

Ronaldo neobičnom proslavom gola provocira Messija?

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo sinoć je briljirao u remiju Portugala protiv Španije (3:3) u prvom kolu grupne faze Mundijala koji se igra u Rusiji.

Jedan od najboljih igrača svijeta upisao je het-trick protiv Španije i u posljednjim minutama utakmice prekrasnim golom iz slobodnjaka donio je svojoj ekipi bod. Ronaldo je pokazao da je pravi lider Portugala, te da reprezentacija ovisi o njegovom raspoloženju za igru.

No, zanimljivo je da Ronaldo prvi gol koji je postigao iz penala nije proslavio na svoj uobičajen način. Portugalac je svojim saigračima pokazivao svoju "bradu", odnosno aludirao je "jarac bradu". Time je Ronaldo želio pokazati da je on G.O.A.T, što bi u prevodu značilo najbolji igrač svih vremena.

Ronaldo je sigurno na ovaj način želio odgovoriti Lionelu Messiju koji je nekoliko dana pred početak Mundijala u zanimljivom intervjuu za francuske medije pozirao s jarcem s porukom da je on G.O.A.T.

Top Komentari

adis_D11
Nemora pokazivati,svi koji se razumiju u fudbal znaju da je broj 1
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije