Pique prozvao Guardiolu: Da je ostao u Barceloni, vjerovatno bih otišao

Prisjetio se saradnje sa Pepom

Pique prozvao Guardiolu: Da je ostao u Barceloni, vjerovatno bih otišao

Defanzivac Barcelone Gerard Pique izjavio je da se preporodio kada je katalonski klub napustio Pep Guardiola.

Za vrijeme ere na Nou Campu sadašnji menadžer Manchester Citjya je od svojih fudbalera tražio da 24 sata razmišljaju o fudbalu, međutim u takvo nešto Pique se nije mogao uklopiti, pa je gubio povjerenje.

Danas kaže da bi vjerovatno promijenio sredinu da na Guardiolino mjesto nije u međuvremenu došao Tito Vilanova.

"Guardiola je tražio od igrača da čitav dan razmišljaju o fudbalu, a ja to nikako nisam mogao da razumijem, jer se kosilo sa mojom filozofijom. Od tog trenutka je izgubio povjerenje u mene i odlučio da me izostavi iz prvenstvene utakmice protiv Reala", izjavio je Pique, pa potom nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Te sezone sam mnogo razmišljao o karijeri i životu. Da je ostao u Barceloni moćda nikad ne bih vratio Guardiolino povjerenje ili bih sada igrao u drugom klubu. Srećom, došao je Vilanova i vratio me u startnu postavu", dodao je Pique.

Pique je u prvom timu Barcelone već gotovo deset godina, nakon što je prethodno određeni period proveo u Manchester Unitedu, a dosad je za katalonski klub odigrao više od 400 službenih utakmica.

Top Komentari

Bego
Ovaj Pique misli da je mesi. Jest odvratan lik
3 3
Mesa.Sabanadzovic
Nw seri frajwr te preporucio da budes predsjednik. Ccc jo ovih igraca debila
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije