Zanimljiv nastup Piquea: Moja ruka nije bila penal, Madrid je življi od Barcelone
Foto: Screenshot

Intervju španskog defanzivca

Zanimljiv nastup Piquea: Moja ruka nije bila penal, Madrid je življi od Barcelone

E. Ganibegović

Defanzivac Barcelone Gerard Pique bio je gost u emisiji 'El Hormiguero'.

Bivši reprezentativac Španije u ovoj emisiji odgovarao je na brojna, pa možda ne baš ugodna pitanja.

Voditelja Pabla Motosa je zanimalo da šta je za Piquea važnije – Liga prvaka s Barcelonom ili Svjetsko prvenstvo sa Španijom.

"Stavio sam osvajanje Svjetskog prvenstva sa Španijom na istu visinu kao i osvajanje Lige prvaka s Barcelonom. Uvijek sam govorio da je Svjetsko prvenstvo bilo nevjerojatno,  ali osvajanje Lige prvaka u godini u kojoj sam se vratio Barcelonu 2009. i osvajanje trostruke krune bilo je spektakularno. Stavio bih to u isti rang", rekao je Pique.

U subotu je Barcelona slavila na gostovanju kod Villarreala (1:3), a domaćin je u drugom poluvremenu tražio penal nakon što je rukom igrao upravo Pique.

"U nedjelju na utakmici Real Madrida bila je ista ili čak jasnija ruka (protiv Seville, op. a). Moja igra rukom je teška za procijeniti jer pravilo nije jasno. Po mom mišljenju to nije bio penal", kazao je defanzivac.

Oglasi

Spominje se da bi Pique u budućnosti mogao postati predsjednik Barcelone, a evo šta on misli o tome:

"Postoje dani kada sebe vidim kao predsjednika Barcelone, a drugima opet ne. Morate imati veliku ljubav prema klubu. To je velika žrtva. Morate dati jamstvo od 150 miliona eura . I u Madridu je isto i povrh toga Florentino to želi povećati da se niko drugi ne pojavi. Sljedeći izbori za Real Madrid mogli bi biti za 20 godina (smijeh)."

Istakao je i da mu smeta zviždanje navijača na Nou Campu:

"Nema smisla zviždati svojim igračima. Ako je loš, morate ga podržati. Ako utakmica završi i želite se žaliti, da, ali tijekom utakmice ne biste trebali zviždati."

Također, morao je objasniti svoju izjavu da mu se sviđa Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Madrid ima puno života, puno kretanja. Barcelona je malo stagnirala. Kad dođem u Madrid, osjećam da je stanje duha bolje nego u Barceloni", objašnjava stoper.

Naredna utakmica s Barcelonom čeka ga za tri dana kada njegov tim u 16. kolu španske Primere dočekuje Real Betis.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi